Jambalaya z krewetkami i kiełbasą Andouille

Jambalaya z krewetkami i kiełbasą Andouille
Przepis Jambalaya z krewetkami i kiełbasa Andouille jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. To danie główne ma 478 kalorii, 27g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.06 za porcję. Jeśli masz mniej sodu rosół z kurczaka, papryka, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Krewetki i kiełbasa Andouille Jambalaya, Jeden Garnek Andouille Kiełbasa Jambalaya, oraz Krewetki i Andouille Jambalaya.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj posiekaną cebulę, posiekaną paprykę, mielony czosnek, i kiełbasa; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
KiełbasaKiełbasa
CebulaCebula
3
Dodać ryż i kolejne 7 składników( przez liść laurowy); gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
RyżRyż
4
Dodać bulion, wodę, pastę pomidorową, SOS paprykowy i pokrojone w kostkę pomidory; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
BulionBulion
WodaWoda
5
Dodaj krewetki; gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Odstawić 5 minut. Odrzuć liść laurowy. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Wyposażenie

Składniki

1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kiełbasa andouille w plastrachkiełbasa andouille w plastrach1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4111 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkę bez dodatku soli, bez osoleniapomidory pokrojone w kostkę bez dodatku soli, bez osolenia1Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki12 łyżeczki czosnku w proszkusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy0Batoniki toffi Heath4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula1Batoniki toffi Heathramięramię1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody1Batoniki toffi HeathSOS ostra paprykaSOS ostra papryka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki średnie obrane i deveinedkrewetki średnie obrane i deveined12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 42371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż biały długoziarnisty niegotowanyryż biały długoziarnisty niegotowany
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn