Jambalaya

Jambalaya
Jambalaya może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 2,39 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 28g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to kreolskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka krewetek, ryż, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jambalaya Jednopalczasta, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować kiełbasę na gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu, stale mieszając, 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Kiełbasę wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dalej 7 składników do gorących kapieli; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać pomidory, 3 składniki i kiełbasę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Mieszać w krewetki; przykryć i gotować 5 minut lub tylko do krewetki kolei różowy. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Podawać natychmiast.
6
Zamrażać: przygotować przepis zgodnie z zaleceniami. Dolna linia i boki 13-x 9-calowego naczynia do pieczenia z wytrzymałą folią aluminiową, pozwalającą na rozciąganie od 2 do 3 cali na boki; wypełnij jambalaya. Kryć i zamrażać. Aby służyć, zdjąć folię, zwrócić zapiekankę do oryginalnego naczynia do pieczenia; przykryć i rozmrozić w lodówce 24 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
7
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
8
Piec w temperaturze 350 do całkowitego ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn