Jalapeno - Mango Mojito
Jalapeno-Mango Mojito może być tylko napój szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 1 i kosztuje 3,18 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1005 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz nektar mango, liście mięty, lód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nadziewane Mango kremowe ptysie z sosem Mango-Mojito, Mango Mojito, oraz Mango Mojito dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać cukier i 1 szklankę wody w małym garnku z sosem na średnim ogniu. Doprowadzić do duszenia i gotować, ubijając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do 2 tygodni.
Połącz miętę, limonkę, jalapeno i 3/4 uncji syropu cukrowego (1 1/2 łyżki) w shakerze koktajlowym i zmiażdż. Napełnij shaker lodem, wlej rum i nektar z mango i krótko wstrząśnij.
Wlać bezpośrednio do szklanki Typu highball (Long). Zalać wodą gazowaną i krótko wymieszać.
Dekoruj gałązką mięty i plasterkiem jalapeno.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada