Jak zrobić jogurt z surowego mleka
Jak zrobić jogurt z surowego mleka to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 81 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1577 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka jogurtu z poprzedniej partii lub, Grecki starter lub, mleko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jak zrobić Wegańskie mleko kokosowe jogurt, Dzbanki jogurtowe z mleczną czekoladą z masłem orzechowym z kultury jogurtowej, oraz Jak: Zrobić Mleko Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko w rondlu na średnim ogniu, aż osiągnie około 110 ° Fahrenheita / 43 ° Celsjusza.
Zdjąć z ognia i ubić 2 łyżki ciepłolubnej Kultury starterowej, takiej jak Bułgarski lub Grecki starter (patrz źródła), lub użyć dwóch łyżek jogurtu z poprzedniej partii do zaszczepienia surowego mleka.Jeśli używasz ekspresu do jogurtu, po prostu wlej mieszaninę świeżego mleka i startera do ekspresu do jogurtu i wyhoduj ją zgodnie z instrukcjami producenta przez około osiem do dwunastu godzin.Jeśli używasz odwadniacza żywności lub powolnej kuchenki, najpierw wlej mieszaninę startera i surowego mleka do 1-litrowego szklanego słoika i przykryj go pokrywką.Jeśli używasz wolnej kuchenki lub chłodnicy, umieść słoik z mlekiem i starterem na środku wolnej kuchenki lub chłodnicy i wlej ciepłą wodę (około 110° Fahrenheita, 43 ° Celsjusza) do wkładu ceramicznego lub do momentu, gdy osiągnie ona tuż pod pokrywą słoika z masonem. Przykryj ciepłym ręcznikiem dla dodatkowej izolacji i pozostaw w ciepłym miejscu w kuchni do kultury na osiem do dwunastu godzin.Jeśli używasz odwadniacza żywności, po prostu umieść słoik mason pełen kultury startowej i mleka w odwadniaczu żywności, ustaw temperaturę na 110 ° Fahrenheita / 43 ° Celsjusza i pozwól mu na hodowlę przez osiem do dwunastu godzin.Po zakończeniu okresu hodowli od ośmiu do dwunastu godzin wyjmij jeszcze ciepły jogurt z surowego mleka z ekspresu do jogurtu, powolnej kuchenki, chłodnicy lub odwadniacza i umieść go w lodówce, aby schłodzić i zestalić na godzinę lub dwie.
Podawać jako sos, w połączeniu ze świeżymi owocami lub orzechami lub osłodzić, w razie potrzeby, odrobiną miodu lub syropu klonowego.