Jak zrobić Harissa
Jak zrobić Harissan jest bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 97 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mielonego kminku, oleju roślinnego, soli koszernej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jak zrobić pastę Harissa, Dzieci mogą zrobić: zapiekane tarty z jajkiem i Harissą, oraz Makeup Harissa Kuskus z gruszką, jarmużem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika na około 6 cali od źródła ciepła. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Na przygotowaną blachę do pieczenia umieść czerwoną paprykę z wyciętych boków. Gotować pod rozgrzanym brojlerem, aż skóra papryki poczerniała i pęcherze, 5 do 8 protokół.
Poczerniałą paprykę włożyć do miski i szczelnie zamknąć folią. Pozostawić papryki do pary, jak ostygną, o 20 protokół.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj Fresno i habanero chiles i gotować odkryte na średnim ogniu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 3 protokół; odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Usuń nasiona i membrany z chiles (nosić rękawiczki); odstawić.
Shake kolendry i kminku na patelni na średnim ogniu, aż zaczniesz czuć przyprawę, o 2 protokół. Użyj moździerza i tłuczku, aby zmiażdżyć prażone nasiona; dodaj kminek, miętę i sól i zmiażdż do drobno zmielonego.
Przenieś przyprawy do blendera i dodaj pieczoną paprykę, chiles, czosnek, sok z cytryny i olej roślinny; puree, aż będzie gładka.
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, mieszając na kilka sekund.