Jak zrobić irlandzki gulasz może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 62g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 4,32 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, zieloną cebulę, kotlety z baranka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj Annie Gunns Irish Coddle-ten irlandzki gulasz jest wypełniony bekonem, kiełbasą, piwem, ziemniakami i wieloma innymi, Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, oraz Jak Zrobić Kawę Po Irlandzku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Kotlety baranice doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Baranek
2
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na dużym ogniu. Pracując partiami, gotować kotlety z baraniny, aż zbrązowieje z obu stron, 3 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baranek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Kotlety przełożyć do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Gotować i mieszać cebulę ze szczyptą soli w tej samej patelni na średnim ogniu, aż lekko zmięknie i krawędzie są brązowieje, o 5 protokół. Masło wymieszać z cebulą, aż się stopi; dodać mąkę i mieszać, aż cebula będzie pokryta, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cebula
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wlać wywar do mieszanki cebuli; doprowadzić do wrzenia, dodać rozmaryn i mieszać, aż mieszanina zgęstnieje, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Cebula
Stado
6
Marchew i seler wymieszać w garnku z kotletami jagnięcymi i polać na wierzch mieszaniną wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Baranek
Marchew
Seler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby całkowicie pokryć mięso. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć garnek pokrywką i gotować, aż mięso prawie spadnie z kości, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Przełożyć mięso na talerz. Ziemniaki wymieszać do gulaszu i wrócić mięso do gulaszu, umieszczając na wierzchu warzyw. Dusić, pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie i mięso spadnie z kości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ziemniak
Gulasz
Mięso
9
Przenieść mięso na talerz za pomocą łyżki szczelinowej. Doprowadzić gulasz do wrzenia i gotować, odtłuszczając tłuszczu, aż gulasz jest zmniejszona i gęsta, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
10
Usuń mięso z kości; wyrzuć kości i wszelkie kawałki tłuszczu. Mięso wymieszać z powrotem do gulaszu. Zieloną cebulę wymieszać do gulaszu i doprawić solą i pieprzem do smaku.