Jak zrobić dżem Cranana
Jak zrobić dżem Cranana może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 98 centów za porcję. 77 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką płynną pektynę, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Muffinki Cranana, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu połączyć żurawinę i wodę; dusić przez 10 minut. Wymieszać z puree bananowym i cukrem. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego; gotować 1 minutę. Wymieszaj pektynę i sok z cytryny.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj dżem do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.