Jak zrobić dżem Cranana

Jak zrobić dżem Cranana
Jak zrobić dżem Cranana może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 98 centów za porcję. 77 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką płynną pektynę, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Muffinki Cranana, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Wiśniowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu na średnim ogniu połączyć żurawinę i wodę; dusić przez 10 minut. Wymieszać z puree bananowym i cukrem. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego; gotować 1 minutę. Wymieszaj pektynę i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki: Posiekane Orzechy Włoskie I Polewa Z Gorących Lodów CzekoladowychDodatki: Posiekane Orzechy Włoskie I Polewa Z Gorących Lodów Czekoladowych
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
PektynaPektyna
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj dżem do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn