Jak zrobić domową kiełbasę
Jak zrobić domową kiełbasę może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 1291 kalorii, 54g białka, oraz 109G tłuszczu. Na 4,04 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Ten przepis z prostych przepisów wymaga Nadziewarka do kiełbas, tłuszczu wieprzowego, drewnianego stojaka do powieszenia kiełbasek i czosnku. 2251 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jak zrobić domową kiełbasę chorizo, Domowe kanapki śniadaniowe z domową kiełbasą klonową, jajkiem i serem, oraz Jak zrobić kiełbasę do pizzy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Robienie Kiełbasy Sypkiej
1 Zacznij od bardzo zimnych składników i sprzętu: upewnij się, że składniki są ułożone, a mięso i tłuszcz są bardzo zimne (tłuszcz może być całkowicie zamrożony), zanim zaczniesz (włóż mięso i tłuszcz do zamrażarki na 2 godziny). Umieść miski i Młynek w zamrażarce lub lodówce na godzinę przed ich użyciem.
Pokrój tłuszcz i mięso na kawałki, utrzymuj zimno w misce nad lodem: przygotuj dużą miskę z lodem i połóż na niej średnią metalową miskę. Pokroić mięso i tłuszcz na kawałki o średnicy od Cala do dwóch cali.
Tnij tłuszcz trochę mniejszy niż mięso.
Aby zachować zimne składniki, włóż pokrojone mięso i tłuszcz do miski ustawionej w większej misce wypełnionej lodem.
3 szybko wymieszaj mięso i tłuszcz, dodaj większość przypraw, a następnie schłodź: gdy mięso i tłuszcz zostaną pokrojone, szybko wymieszaj.
Wlać większość przypraw; zostawiam łyżkę lub dwie nasiona kopru włoskiego i łyżkę czarnego pieprzu na później.
Dodać sól i cukier i jeszcze raz wymieszać.
Umieścić w przykrytym pojemniku lub górną miskę z folią i umieścić mieszaninę kiełbasy w zamrażarce na co najmniej 30 minut i nie więcej niż godzinę. Teraz możesz oddzwonić do kogoś, kto mógł ci przeszkadzać, gdy zacząłeś ten proces.
4 W międzyczasie wymieszaj ¼ szklanki octu sherry i ¾ szklanki wytrawnego sherry i włóż do lodówki. Wiem, że sherry nie jest tradycyjną włoską kiełbasą. Możesz użyć białego wina i białego octu winnego, jeśli wolisz (oszczędzam czerwone Wino i czerwony ocet winny na gorące kiełbaski).
5 zanurz osłonki w ciepłej wodzie: jeśli planujesz wypychanie kiełbasy, wyjmij niektóre osłonki (potrzebujesz około 15-18 stóp na 5-funtową partię linków) i zanurz je w ciepłej wodzie. (Jeśli nie planujesz farszu kiełbasy, możesz pominąć ten krok.)
6 Ustaw Młynek: po wystygnięciu mieszanki kiełbas wyjmij młynek z zamrażarki i ustaw go. Używam grubej matrycy do włoskiej kiełbasy, ale ty też możesz.
Nie używaj bardzo drobnej matrycy, ponieważ aby to zrobić prawidłowo, zazwyczaj musisz najpierw zmielić grube mięso, a następnie ponownie schłodzić, a następnie ponownie zmielić drobną matrycą. Poza tym włoska kiełbasa powinna być rustykalna.
7 szybko przepchnąć mieszaninę przez młynek, a następnie schłodzić: popchnąć mieszankę kiełbasy przez młynek, szybko pracując. Jeśli korzystasz z kuchni
Załącznik pomocy, użyj go na poziomie
Upewnij się, że zmielone mięso wpadnie do zimnej miski.
Gdy całe mięso zostanie zmielone, włóż je z powrotem do zamrażarki i wyczyść Młynek i miejsce pracy.
Wymieszać pozostałe przyprawy i mieszaninę sherry: po oczyszczeniu, wziąć mieszaninę z powrotem i dodać pozostałe przyprawy i mieszaninę Sherry-ocet sherry.
Za pomocą uchwytu łopatkowego do miksera stojącego (lub wytrzymałej drewnianej łyżki lub bardzo czystych rąk) dobrze wymieszaj kiełbasę.
Z mikserem stojącym na poziomie 1, zostaw to na 90 sekund. Może to potrwać trochę dłużej z łyżką lub rękami. Chcesz, aby mieszanina stała się trochę lepka i zaczęła się wiązać – jest to bardzo podobne do tego, co dzieje się podczas ugniatania chleba.
Kiedy to się skończy, masz kiełbasę. Jesteś skończony, jeśli nie tworzysz linków. Aby gotować, weź miarkę i uformuj w kulkę rękami. Trochę spłaszczyć. Gotować na średnim ogniu na patelni przez 5-10 minut z każdej strony, aż rumiane i gotowane przez.
Dodatkowe kroki tworzenia linków
9 przeprowadź ciepłą wodę przez osłonki i ustaw nadziewarkę do kiełbas: jeśli tworzysz linki, włóż mieszaninę z powrotem do zamrażarki i wyczyść ponownie. Wyjmij nadziewarkę do kiełbas, która powinna być w zamrażarce lub lodówce.
Przepuść ciepłą wodę przez osłonki kiełbasy. Ułatwia to zakładanie rurki nadziewarki i informuje, czy w obudowach są jakieś otwory. Pamiętaj, aby ułożyć jedną krawędź wypłukanych osłonek nad krawędzią miski z ciepłą wodą, w której byli; pomaga to łatwo je złapać, gdy ich potrzebujesz.
10 wsuń obudowę na rurkę farszu (i tak, jest dokładnie taka, jak myślisz). Zostaw "ogon"co najmniej 6 cali od końca rury: musisz to później związać.
Dodaj mięso do nadziewarki i zacznij obracać nadziewarkę: weź mięso z zamrażarki po raz ostatni i wepchnij je do nadziewarki. Jeśli całe mięso nie zmieści się, trzymaj je w misce nad inną miską wypełnioną lodem lub w lodówce, podczas gdy nadziewasz partiami. Zacznij kręcić nadziewarkę. Powietrze powinno być pierwszą rzeczą, która się wyłania – dlatego nie przywiązuje się Obudowy od razu do kija.
Niech kiełbasa wyjdzie w jednej długiej cewce, a następnie tie-off: kiedy mięso zaczyna wychodzić, użyj jednej ręki, aby regulować, jak szybko obudowa zsuwa się z rury; to trochę trudne na początku, ale dostaniesz zawiesić go.
Niech kiełbasa wyjdzie w jednej długiej cewce; zrobisz linki później.
Pamiętaj, aby zostawić 6-10 cali "ogona" na drugim końcu obudowy. Czasami jedna naprawdę długa łuska Wieprza jest wszystkim, czego potrzebujesz do 5-funtowej partii.
Gdy kiełbasa jest w osłonkach, związać jeden koniec podwójnym węzłem. Możesz również użyć cienkiego sznurka rzeźniczego.
13 szczypta i spin linki: z dwóch rąk, szczypta off co stanie się dwa linki. Praca linki tak, że są one dość mocno: chcesz żadnych pęcherzyków powietrza, aby zmusić ich drogę do krawędzi kiełbasy. Następnie zakręć łącze, które masz między palcami, kilka razy.
Powtórz ten proces w dół cewki, tylko na tym następnym linku, obróć go w Twoją stronę kilka razy. Kontynuuj w ten sposób, na przemian, aż dojdziesz do końca cewki. Zwiąż drugi koniec.
14 powiesić kiełbaski i nakłuć pęcherzyki powietrza sterylizowaną igłą: prawie gotowe. Czas powiesić kiełbaski. Powieś je na stojaku, aby nie dotykały (za dużo) i znajdź sobie igłę. Wysterylizuj go, umieszczając w płomieniu gazowym lub którymsuch, a następnie poszukaj pęcherzyków powietrza w ogniwach. Nakłuj je igłą, aw większości przypadków obudowa spłaszcza się o łącznik.
Pozostawić do wyschnięcia godzinę lub dwie, a następnie schłodzić:
Pozostawić do wyschnięcia na godzinę lub dwie, a następnie umieścić je w dużym pojemniku w lodówce na noc, z papierowymi ręcznikami pod spodem. Spakuj je lub zjedz następnego dnia. Będą trzymać przez tydzień, ale zamrozić te, które nie będą używane do tego czasu.