Jak zrobić domową kiełbasę

Jak zrobić domową kiełbasę
Jak zrobić domową kiełbasę może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 1291 kalorii, 54g białka, oraz 109G tłuszczu. Na 4,04 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Ten przepis z prostych przepisów wymaga Nadziewarka do kiełbas, tłuszczu wieprzowego, drewnianego stojaka do powieszenia kiełbasek i czosnku. 2251 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jak zrobić domową kiełbasę chorizo, Domowe kanapki śniadaniowe z domową kiełbasą klonową, jajkiem i serem, oraz Jak zrobić kiełbasę do pizzy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Robienie Kiełbasy Sypkiej
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
2
1 Zacznij od bardzo zimnych składników i sprzętu: upewnij się, że składniki są ułożone, a mięso i tłuszcz są bardzo zimne (tłuszcz może być całkowicie zamrożony), zanim zaczniesz (włóż mięso i tłuszcz do zamrażarki na 2 godziny). Umieść miski i Młynek w zamrażarce lub lodówce na godzinę przed ich użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Pokrój tłuszcz i mięso na kawałki, utrzymuj zimno w misce nad lodem: przygotuj dużą miskę z lodem i połóż na niej średnią metalową miskę. Pokroić mięso i tłuszcz na kawałki o średnicy od Cala do dwóch cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Tnij tłuszcz trochę mniejszy niż mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Aby zachować zimne składniki, włóż pokrojone mięso i tłuszcz do miski ustawionej w większej misce wypełnionej lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
3 szybko wymieszaj mięso i tłuszcz, dodaj większość przypraw, a następnie schłodź: gdy mięso i tłuszcz zostaną pokrojone, szybko wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Wlać większość przypraw; zostawiam łyżkę lub dwie nasiona kopru włoskiego i łyżkę czarnego pieprzu na później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
8
Szybko wymieszać.
9
Dodać sól i cukier i jeszcze raz wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Umieścić w przykrytym pojemniku lub górną miskę z folią i umieścić mieszaninę kiełbasy w zamrażarce na co najmniej 30 minut i nie więcej niż godzinę. Teraz możesz oddzwonić do kogoś, kto mógł ci przeszkadzać, gdy zacząłeś ten proces.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
4 W międzyczasie wymieszaj ¼ szklanki octu sherry i ¾ szklanki wytrawnego sherry i włóż do lodówki. Wiem, że sherry nie jest tradycyjną włoską kiełbasą. Możesz użyć białego wina i białego octu winnego, jeśli wolisz (oszczędzam czerwone Wino i czerwony ocet winny na gorące kiełbaski).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Ocet SherryOcet Sherry
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
12
5 zanurz osłonki w ciepłej wodzie: jeśli planujesz wypychanie kiełbasy, wyjmij niektóre osłonki (potrzebujesz około 15-18 stóp na 5-funtową partię linków) i zanurz je w ciepłej wodzie. (Jeśli nie planujesz farszu kiełbasy, możesz pominąć ten krok.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
13
6 Ustaw Młynek: po wystygnięciu mieszanki kiełbas wyjmij młynek z zamrażarki i ustaw go. Używam grubej matrycy do włoskiej kiełbasy, ale ty też możesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
14
Nie używaj bardzo drobnej matrycy, ponieważ aby to zrobić prawidłowo, zazwyczaj musisz najpierw zmielić grube mięso, a następnie ponownie schłodzić, a następnie ponownie zmielić drobną matrycą. Poza tym włoska kiełbasa powinna być rustykalna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoska KiełbasaWłoska Kiełbasa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
15
7 szybko przepchnąć mieszaninę przez młynek, a następnie schłodzić: popchnąć mieszankę kiełbasy przez młynek, szybko pracując. Jeśli korzystasz z kuchni
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
16
Załącznik pomocy, użyj go na poziomie
17
Upewnij się, że zmielone mięso wpadnie do zimnej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
18
Gdy całe mięso zostanie zmielone, włóż je z powrotem do zamrażarki i wyczyść Młynek i miejsce pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
19
Wymieszać pozostałe przyprawy i mieszaninę sherry: po oczyszczeniu, wziąć mieszaninę z powrotem i dodać pozostałe przyprawy i mieszaninę Sherry-ocet sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
20
Za pomocą uchwytu łopatkowego do miksera stojącego (lub wytrzymałej drewnianej łyżki lub bardzo czystych rąk) dobrze wymieszaj kiełbasę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
21
Z mikserem stojącym na poziomie 1, zostaw to na 90 sekund. Może to potrwać trochę dłużej z łyżką lub rękami. Chcesz, aby mieszanina stała się trochę lepka i zaczęła się wiązać – jest to bardzo podobne do tego, co dzieje się podczas ugniatania chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
22
Kiedy to się skończy, masz kiełbasę. Jesteś skończony, jeśli nie tworzysz linków. Aby gotować, weź miarkę i uformuj w kulkę rękami. Trochę spłaszczyć. Gotować na średnim ogniu na patelni przez 5-10 minut z każdej strony, aż rumiane i gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
23
Dodatkowe kroki tworzenia linków
24
9 przeprowadź ciepłą wodę przez osłonki i ustaw nadziewarkę do kiełbas: jeśli tworzysz linki, włóż mieszaninę z powrotem do zamrażarki i wyczyść ponownie. Wyjmij nadziewarkę do kiełbas, która powinna być w zamrażarce lub lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
25
Przepuść ciepłą wodę przez osłonki kiełbasy. Ułatwia to zakładanie rurki nadziewarki i informuje, czy w obudowach są jakieś otwory. Pamiętaj, aby ułożyć jedną krawędź wypłukanych osłonek nad krawędzią miski z ciepłą wodą, w której byli; pomaga to łatwo je złapać, gdy ich potrzebujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
26
10 wsuń obudowę na rurkę farszu (i tak, jest dokładnie taka, jak myślisz). Zostaw "ogon"co najmniej 6 cali od końca rury: musisz to później związać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
27
Dodaj mięso do nadziewarki i zacznij obracać nadziewarkę: weź mięso z zamrażarki po raz ostatni i wepchnij je do nadziewarki. Jeśli całe mięso nie zmieści się, trzymaj je w misce nad inną miską wypełnioną lodem lub w lodówce, podczas gdy nadziewasz partiami. Zacznij kręcić nadziewarkę. Powietrze powinno być pierwszą rzeczą, która się wyłania – dlatego nie przywiązuje się Obudowy od razu do kija.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
28
Niech kiełbasa wyjdzie w jednej długiej cewce, a następnie tie-off: kiedy mięso zaczyna wychodzić, użyj jednej ręki, aby regulować, jak szybko obudowa zsuwa się z rury; to trochę trudne na początku, ale dostaniesz zawiesić go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
29
Niech kiełbasa wyjdzie w jednej długiej cewce; zrobisz linki później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
30
Pamiętaj, aby zostawić 6-10 cali "ogona" na drugim końcu obudowy. Czasami jedna naprawdę długa łuska Wieprza jest wszystkim, czego potrzebujesz do 5-funtowej partii.
31
Gdy kiełbasa jest w osłonkach, związać jeden koniec podwójnym węzłem. Możesz również użyć cienkiego sznurka rzeźniczego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
32
13 szczypta i spin linki: z dwóch rąk, szczypta off co stanie się dwa linki. Praca linki tak, że są one dość mocno: chcesz żadnych pęcherzyków powietrza, aby zmusić ich drogę do krawędzi kiełbasy. Następnie zakręć łącze, które masz między palcami, kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
33
Powtórz ten proces w dół cewki, tylko na tym następnym linku, obróć go w Twoją stronę kilka razy. Kontynuuj w ten sposób, na przemian, aż dojdziesz do końca cewki. Zwiąż drugi koniec.
34
14 powiesić kiełbaski i nakłuć pęcherzyki powietrza sterylizowaną igłą: prawie gotowe. Czas powiesić kiełbaski. Powieś je na stojaku, aby nie dotykały (za dużo) i znajdź sobie igłę. Wysterylizuj go, umieszczając w płomieniu gazowym lub którymsuch, a następnie poszukaj pęcherzyków powietrza w ogniwach. Nakłuj je igłą, aw większości przypadków obudowa spłaszcza się o łącznik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
35
Pozostawić do wyschnięcia godzinę lub dwie, a następnie schłodzić: 
36
Pozostawić do wyschnięcia na godzinę lub dwie, a następnie umieścić je w dużym pojemniku w lodówce na noc, z papierowymi ręcznikami pod spodem. Spakuj je lub zjedz następnego dnia. Będą trzymać przez tydzień, ale zamrozić te, które nie będą używane do tego czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia32
Magazyn