Jak zrobić domowe tortille z mąki
Jak zrobić domowe tortille z mąki może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 9 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 156 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka proszku do pieczenia, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Domowe Tortille Z Mąki, Domowe Tortille Z Mąki, oraz Tortille Z Mąki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i proszek do pieczenia ubić razem w dużej misce.
Dodać skracanie warzyw i pracować na mieszaninę mąki za pomocą krajalnicy do ciasta, aż będzie przypominać grube okruchy.
Uformować studnię w środku mieszanki mąki i wymieszać w gorącej wodzie. Mąkę i mieszaninę wody z pracy razem z widelcem i przenieść do deski do krojenia.
Zagniataj, aż powstanie gładkie, miękkie ciasto, około 3 minut.
Dodaj więcej mąki, jeśli ciasto jest zbyt lepkie.
Umieść więcej mąki na desce do krojenia, przykryj ciasto miską i pozostaw na 15 minut.
Pokrój kulkę ciasta na osiem równych części i przykryj do potrzeb.
Rozwałkuj kulki ciasta ręcznie lub za pomocą tortilli.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Miejsce spłaszczone tortilla w patelni i gotować, aż zacznie bańki, o 1 minutę. Odwróć tortillę i gotuj przez dodatkową minutę. Flip ponownie i gotować przez 1 więcej minut. Powtórz z pozostałym ciastem.