Jak zrobić galaretkę z ostrej papryki
Jak zrobić galaretkę z papryką to bezglutenowe i wegańskie przepis z 60 porcjami. Jedna porcja zawiera 71 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ocet jabłkowy, cukier, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Galaretka Z Czerwonej Papryki, Galaretka Z Ostrą Papryką, oraz Galaretka Z Ostrą Papryką.
Instrukcje
Sterylizuj 6 (8 uncji) słoików i pokrywek do konserw zgodnie z instrukcjami producenta.
Podgrzać wodę w pojemniku na gorącą wodę.
Miejsce czerwona papryka, zielona papryka, i papryka jalapeno w dużym rondlu na dużym ogniu.
Wymieszać z octem i pektyną owocową. Stale mieszając, doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia. Szybko wymieszać z cukrem. Wróć do pełnego wrzenia i gotuj dokładnie 1 minutę, stale mieszając.
Usuń z ciepła i odtłuść dowolną pianę.
Szybko kadzi galaretki do sterylnych słoików, wypełniając w ciągu 1/4 cala z wierzchołków. Przykryj płaskimi pokrywkami i mocno przykręć opaski.
Umieścić słoiki w stojaku i powoli opuszczać słoiki do konserwy. Woda powinna całkowicie pokryć słoiki i powinna być gorąca, ale nie wrzenia. Doprowadzić wodę do wrzenia i proces przez 5 minut.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada