Jak upiec ogony homara

Jak upiec ogony homara
Jak upiec ogony homara to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 12g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 6,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, mielona papryka, ogony homara i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1091 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ogony Homara Z Grilla, Ogony Homara Pieczone, oraz Ogony homara pieczone dla 2.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
2
Umieść ogony homara na blasze do pieczenia. Ostrym nożem lub nożycami kuchennymi ostrożnie przycinaj wzdłuż górną stronę muszli homara. Odciągnąć muszle lekko, i doprawić mięso równymi ilościami masła, papryka, sól, i biały pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Ogony homara Broil aż lekko rumiane i mięso homara jest nieprzezroczyste, o 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
4
Udekoruj cytrynowymi klinami do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine de Chantemerle Chablis z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Domaine de Chantemerle Chablis
Domaine de Chantemerle Chablis
Aromaty świeżych ziół, białych kwiatów, kurzu kredowego. Wyrafinowany, czysty, żywy; aromaty cytryn, limonek, soli morskiej. Ciesz się schłodzonym jako aperitif lub rozkoszuj się ostrygami lub innymi świeżymi skorupiakami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia4
Magazyn