Jak przyciąć Karczoch
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy do repertuaru, jak przyciąć Karczoch może być przepis należy spróbować. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 663 kalorie, 43g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 42 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Jeśli masz wołowinę, wieprzowinę, pastan i makaron oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Wołowina Trim Sukiyaki, {Trim Healthy Girl} marzycielska bułka cynamonowa w kubku / / THM, oraz Mini grillowane karczochy serca z niskotłuszczowym szpinakiem i dipem z karczocha.
Instrukcje
Wyciśnij połowę cytryny do dużej miski z wodą: jeśli przycinasz więcej niż jeden karczoch, wyciśnij połowę cytryny do dużej miski z lodowatą wodą. Będziesz upuszczanie przycięte karczochy do tej miski, aby utrzymać je z browning podczas pracy innych.
Zerwać zewnętrzne zielone liście, a następnie zdjąć żółte płatki: zacznij od zerwania liści karczocha i wrzucenia ich do dużej pustej miski. Kiedy dojdziesz do żółtych płatków, po prostu je zdejmij. Wytrzyj odsłoniętą powierzchnię drugą połową wyciętej cytryny.
Wyciągnij różowe końcówki liści: uważaj, gdy dotrzesz do różowego środka liści karczocha. Na końcu wewnętrznych liści znajdują się ostre kolce. Wyciągnij je.
Użyj noża do parowania, aby odkopać fuzzy Dush. Będziesz chciał odciąć najwęższą warstwę serca, aby uzyskać wszystkie duszenie bez odcinania zbyt wiele pysznego serca.
Notka o tym całym procesie. Nie rób tego, jeśli coś cię rozprasza. Musisz się skupić. Będziesz używał ostrego noża blisko rąk. Ponieważ karczochy są trudne, gdy surowe, można łatwo wyciąć się, jeśli oderwać wzrok od tego, co robisz.
Przetrzyj wyciętą cytrynę na odsłoniętym sercu karczocha: gdy rozmyte zadławienie jest na zewnątrz, rozmazuj wyciętą cytrynę na całym odsłoniętym sercu.
Zapobiega to utlenianiu i brązowieniu serca. Karczoch jest nadal doskonale jadalny po utlenieniu, po prostu nie jest szczególnie atrakcyjny.
Odciąć wszystkie z wyjątkiem ostatniego cala lub tak łodygi. Natrzeć sok z cytryny na ciętym końcu.
Przyciąć twardą zieloną zewnętrzną część reszty serca.
Odetnij od siebie, obracając karczoch, odcinając tylko twardą zieloną część i pozostawiając jasnozieloną pod spodem. Natrzyj to cytryną.
Aby zakończyć, odetnij zewnętrzną warstwę z łodygi, a następnie jeszcze raz pokryj całe serce cytryną. Wrzuć do cytrynowej kąpieli wodnej i przejdź do następnej.
Oto wskazówka: gdy twoja wycięta cytryna się zużyje, włóż ją do łaźni wodnej, co pomoże utrzymać wysoką zawartość kwasu cytrynowego w kąpieli i zapobiegnie brązowieniu karczochów.