Jajko i Gribenes Spread
Jajko i Gribenes Spread jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 25 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz szalotkę macerowaną w łyżce soku z cytryny, cebuli, łodygi selera i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczona brukselka z Gribenes, Doskonały omlet z rukolą i Gribenesem, oraz Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, przykryć jajka 1 cal/3 centymetry wody i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Gdy tylko woda osiągnie pełne wrzenia, przykryj patelnię i zdejmij ją z ognia.
Pozostawić jajka na przykrytej patelni, z ognia, przez 12 do 15 minut, a następnie wyjąć je z wody. (Lub, jeśli masz Szybkowar, paruj je przez 7 minut, a następnie schładzaj; są one niezmiennie łatwiejsze do obierania.) Jajka przepuścić pod zimną wodą lub przenieść do łaźni lodowej, aż zostaną dokładnie schłodzone. Jajka obrać ze skórki.
Tymczasem w oddzielnym małym rondlu na średnim ogniu, podsmażyć połowę cebuli w 1 łyżeczce schmaltz do półprzezroczystego. To dobry pomysł, aby dać im szczyptę soli, jak to zrobić, nie wstydź się.
Cebulę przełożyć na talerz i lekko ostudzić.
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem selera i gribenesa i wykonaj jedną z następujących czynności: przełóż je przez maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w średnią lub małą matrycę; grubo posiekaj je w robocie kuchennym; posiekaj ręcznie i zakończ tłuczeniem do przyjemnej konsystencji widelcem. Następnie złóż seler i gribenes.
Przedruk z książki Schmaltz: Piosenka o miłości do zapomnianego tłuszczu Michael Ruhlman, © 2012