Jajka sadzone z rozmarynem smażone ziemniaki
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego repertuaru, jajka sadzone z rozmarynem smażone ziemniaki może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na $1.9 za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 2. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 10g białka, oraz 17g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nowych ziemniaków, masło, olej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Podsmażony Chard Na Polenta Z Jaj Sadzonych, Smażone warzywa z oliwą z oliwek-jajka sadzone, oraz Smażone szparagi z Chorizo, smażonymi jajkami i wędzonym Paprikan Allioli.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić w kostkę i na dużej patelni smażyć na maśle przez 15 minut, aż się zezłocą i ugotować.
Zalać posiekanymi liśćmi rozmarynu, grzybami i czosnkiem i smażyć przez kilka minut, aż zmiękną.
Doprawić do smaku, następnie przesunąć warzywa na bok patelni i dodać kolejną 1 łyżkę oleju. Rozbij jajka i smaż według własnego gustu.
Podajemy ziemniaki ułożone na dwóch talerzach, a każdą porcję uzupełniamy jajkiem sadzonym.
Polecane wino: Wino Musujące
Wino musujące jest moim najlepszym wyborem dla słonecznych jajek. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Laurent-Perrier Brut Millesime. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 70 dolarów.
Laurent-Perrier Brut Millesime
"Jest to wystawne i delikatne, oferując brzoskwiniowe, pszczele i imbirowe nuty. Mocno skonstruowany, z kredowym odczuciem pod spodem, które pojawia się na finiszu. Pij teraz do 2015 roku."Wine Spectator90 punktów