Jajka po benedyktyńsku w cieście
Jajka po benedyktyńsku w cieście mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 977 kalorii, 30g białka, oraz 69g tłuszczu. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, jajka, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka Benedict Deviled Eggs, Jajka Benedykta, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W podwójnym kotle nad gotującą się wodą lub małym ciężkim rondlem stale ubijaj żółtka, sok z cytryny i musztardę, aż mieszanina zacznie gęstnieć i osiągnie 160°.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Powoli skropić ciepłym roztopionym masłem, stale ubijając.
Whisk in cayenne. Przechowywać w cieple, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gotowy do użycia.
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować i wymieszać szynkę i cebulę na maśle, aż cebula będzie miękka. W dużej misce ubić jajka i mleko.
Dodać mieszaninę jaj na patelni; gotować i mieszać, aż zestaw.
Zdjąć z ognia; wymieszać w 1/3 szklanki zastrzeżonego sosu holenderskiego. Odstawić.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozłożyć ciasto francuskie.
Zwiń każdy arkusz w 12-calowy. x 9-1 / 2-po. prostokąt; przetnij każdy na pół szerokości.
Ułożyć 1 szklankę mieszanki jajek na połowie każdego prostokąta; posypać serem.
Ubij jajko i wodę; posmaruj brzegi ciasta. Przynieś przeciwległy róg ciasta nad mieszaniną jaj; szczypta szwów do uszczelnienia. Małym ostrym nożem Wytnij kilka szczelin na górze.
Przełożyć na wysmarowaną blachę do pieczenia; posmarować pozostałą mieszaniną jajek.
Piec w temperaturze 400° przez 18-22 minut lub do złotego koloru.
Podawać z pozostałym sosem holenderskim.
W razie potrzeby posypać estragonem.