Jajka po benedyktyńsku z wędzonym łososiem
Jajka po benedyktyńsku z wędzonym łososiem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.8 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 216 kalorii, 16G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz łososia, żółtka, jogurt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Wędzone Jajka Z Łososia Po Benedyktyńsku, Wędzone Jajka Z Łososia Po Benedyktyńsku, oraz Wędzone Jajka Z Łososia Po Benedyktyńsku.
Instrukcje
Aby zrobić sos: w górnej części podwójnego kotła, ubij razem jogurt, sok z cytryny, żółtka jaj, musztardę, sól, cukier, pieprz i ostry sos. Gotować na wolnym ogniu wody, stale mieszając, przez 6 do 8 minut, lub aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki.
W dużym garnku ogrzać 2 ćwiartki osolonej wody do wrzenia. Ostrożnie rozbij jaja pojedynczo do wrzącej wody. Gdy wszystkie jaja zostały dodane, zmniejszyć ogień do średniej. Gdy jajka unoszą się na górę, wyjąć je łyżką szczelinową i odstawić na krótko.
Aby zmontować danie końcowe: kromki chleba tostowego i umieścić na ciepłych talerzach. Każdy kawałek tosta ułożyć plastrem wędzonego łososia i gotowanym na gorąco jajkiem.
Skropić sosem jogurtowym, udekorować natką pietruszki i kaparami.