Jajka pieczone en Cocotte z cebulą
Pieczone jajka en Cocotte z cebulą to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka chleba wiejskiego, pół na pół, gałązki pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Jajka pieczone en Cocotte z bazylią, Jajka pieczone z ziołami {Oeufs en Cocotte}, oraz Jajka pieczone z ziołami {oeufs En Cocotte} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko pokryć 6 (8-uncja) ramekins lekko sprayem do gotowania.
Rozłóż kostki chleba równą warstwą na blasze do pieczenia i lekko posmaruj sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 10 minut lub aż chleb jest chrupiące i lekko rumiane, mieszając po 5 minutach.
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę, 1/4 łyżeczka soli i 1/8 łyżeczka pieprzu na patelnię; gotować 10 minut lub aż cebula będzie miękka. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Wymieszać w 2 łyżki wody, i gotować 5 minut lub aż złoty kolor, często mieszając. Cebulę równomiernie podzielić między przygotowane ramekiny; wierzch z grzankami.
Pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu równomiernie posypać grzankami.
Ostrożnie rozbij 1 jajko w każdym ramekinie na grzankach; skrop 2 łyżeczki pół na pół na każde jajko. Ułóż ramekiny na patelni wyłożonej ręcznikiem do naczyń (aby zakotwiczyć je na patelni).
Wlać wrzącą wodę do połowy boków ramekinów, aby zrobić łaźnię wodną.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut lub aż białka są prawie ustawione. Powinny one być nieco underdone, ponieważ będą nadal gotować w gorących potraw, gdy weźmiesz je z piekarnika.
W razie potrzeby udekorować gałązkami pietruszki z płaskim liściem.