Jajka gotowane z pieczoną fetą i oliwkami
Jajka gotowane z pieczonym Fetanem i oliwkami to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię, jajka, rozmaryn focaccia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jajka Gotowane W Sosie Pomidorowym Z Ciecierzycą I Fetą, Jajka gotowane w sosie pomidorowym z ciecierzycą i fetą, oraz Jajka gotowane w sosie pomidorowym z ciecierzycą i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 6 cali od ciepła. Przynieś dużą głęboką patelnię z wodą na wolnym ogniu.
Posmaruj focaccię oliwą z oliwek i piecz, aż lekko się upiecze. Umieść płytę fety do każdego z 6 indywidualnych zapiekanych potraw.
Skropić każdą płytę 1 łyżeczką oleju.
Posypać lekko pieprzem Aleppo i dusić przez 2 do 3 protokół, aż lekko rumiane i skwierczeć.
W międzyczasie rozbij jajka pojedynczo do małej miski, a następnie wsuń je do gotującej się wody. Kłusować, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe, około 4 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść jajka do zapiekanych naczyń i doprawić solą.
Posypać pieprzem Aleppo, oliwkami i szałwią.