Jajka gotowane z maślanym tostem Wieloziarnistym
Jajka gotowane z maślanym tostem Wieloziarnistym to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz sól, pieprz, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Jajka Gotowane W Maślanym Szczawiu, Jajka na miękko z ziołami maślanymi-gruyere Toast Soldiers, oraz Trufle Gotowane Jajka I Tosty dla podobnych receptur.
Instrukcje
W (12-calowy) patelnia, doprowadzić 2-calową warstwę wody (o 4 filiżanki) do niskiego wrzenia octem. Rozbij jajko na obszar bulgotania, aby pęcherzyki obracały jajko i ustawiały białko wokół żółtek.
Dodaj pozostałe jajka, następnie zmniejsz ogień i kłusuj je tak, aby prawie nie bąbelkowały przez 3 minuty lub do pożądanego stopnia przydatności. Aby je przetestować, podnieś jajko za pomocą łyżki szczelinowej i naciśnij opuszkiem palca: biały powinien być ustawiony z żółtkiem nadal miękkim.
Przenieść jajka do miski z ciepłą wodą. Przyciąć sznurki od krawędzi każdego jajka za pomocą nożyc kuchennych, w razie potrzeby.
Na każdą kromkę chleba rozprowadzić 1 1/2 łyżeczki masła.
Umieść kromki chleba w jednej warstwie na ciężkiej blasze do pieczenia; dusić 3 minuty lub do złotego koloru.
Umieścić jeden tosty kromka chleba na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1/2 szklanki rukoli i jednym jajkiem.
Posypać równomiernie solą i pieprzem i podawać od razu.