Jajka Flamenco
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jaj Flamenco. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,52 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jajek, szczypiorku, dojrzałego manchego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Flamenco Eggs II, Jajka Flamenco z krwawą Marysią, oraz Scottish Eggs - co może pokonać gotowane jajka smażone w głębokim tłuszczu, gdy pokryte kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 4 płaskie naczynia żaroodporne (o szerokości 6 cali), takie jak TERA cotta cazuelas
Rondel zalać oliwą z oliwek, dodać cebulę i doprowadzić do średniego ciepła. Przyprawić cebulę solą i potem przez 7 do 8 minut lub aż cebula będzie miękka i bardzo aromatyczna.
Dodać czosnek i gotować przez 2 do 3 więcej minut.
Dodaj chorizo i pimenton i gotować przez kolejne 2 do 3 protokół.
Dodać pomidory i doprawić solą. Dusić przez 15 do 20 minut. Smak przypraw i dostosować, w razie potrzeby.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Olej cazuelas. Napełnij każde danie mniej więcej w połowie sosem pomidorowym. Do każdego naczynia przełóż 2 jajka i posyp startym serem.
Cazuelas umieścić w nagrzanym piekarniku i piec, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe, o 8 protokół.
Gdy jajka są gotowe, posypać szczypiorkiem i podawać.