Jajka Bezowe Z Twarogiem Cytrynowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Lemon Curd Nadziewane jaja bezowe spróbować. Ten przepis służy 25 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka truskawek, cukru, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, Gniazda bezowe z musem cytrynowo-twarogowym, oraz Kubki bezowe z truskawkami i twarogiem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić twaróg cytrynowy: Ustaw sitko o drobnych oczkach nad szklaną misą. W średnim rondlu połączyć jajka, cukier i skórkę z cytryny; ubić na gładką masę.
Dodać sok z cytryny i masło i gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje, 7 do 9 minut. Obserwuj uważnie, gdy piana na wierzchu zniknie. Nie dopuścić do zagotowania mieszaniny. Gdy mieszanina jest gęsta, natychmiast wlać przez sitko do miski. Przykryć powierzchnię folią, naciskając bezpośrednio na powierzchnię twarogu i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny i do 3 dni.
Zrób bezy: Rozgrzej piekarnik do 93° i wyłóż dużą, obramowaną blachę do pieczenia pergaminem.
W czystej, suchej misce wymieszać białka z wanilią. Ubić czystą, suchą nasadką trzepaczki na średniej prędkości, aż do spienienia, około 30 sekund. Zwiększyć prędkość miksera do średnio-wysokiej i ubijać, aż mieszanina będzie biała i zwiększy objętość, około 1 minuty. Po uruchomieniu miksera dodaj 1 szklankę cukru w powolnym, stałym strumieniu. Kontynuuj ubijanie, aż białka staną się lśniące i utworzą sztywne szczyty, o 3 do 4 minut dłużej.
Dodaj biały ocet i skrobię kukurydzianą i krótko ubić, aby włączyć.
Mieszanina powinna być gruba, sztywna i błyszcząca.
Mieszanka bezy miarka do 6 kopców (około 3/4 szklanki każdy), rozmieszczone kilka centymetrów od siebie na wyłożonej blachy do pieczenia. Użyj tylnej części łyżki, aby delikatnie rozłożyć bezę na 4-calowe okrągłe lub jajeczne kształty i stworzyć Wcięcie w środku każdego z nich.
Piec bezy, aż firmy i suche, ale nie Brązowy, o 1 godzinę 30 minut. Nie otwieraj drzwi piekarnika podczas pieczenia. Wyłącz piekarnik, otwórz lekko drzwi piekarnika i pozostaw bezy w piekarniku chłodzącym do całkowitego wyschnięcia, około 2 godzin.
Połączyć truskawki i pozostałe 1 1/2 łyżeczki. cukier w średniej misce i odstawić w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, 2 do 3 minut. Twarożek cytrynowy podzielić na bezy (tworząc w środku" żółtka"), łyżkę truskawek obok każdej bezy i podawać od razu.