Jajecznica z Morelem i sosem estragonowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać jajecznicę z Morelem i sosem estragonowym śmietany spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 244 kalorie, 12g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, masło, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jajecznica Z Rampami, Szparagami I Grzybami Morelowymi, Jajecznica Na Parze Z Bułką Tartą Prosciutto I Estragonem, oraz Jajecznica z Lox i serem śmietankowym.
Instrukcje
Umieść grzyby w misce i przykryj wrzącą wodą. Przykryć i odstawić 20 minut lub do miękkości.
Dobrze odcedzić; grubo posiekać.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 1 minutę.
Dodać grzyby; podsmażyć 2 minuty.
Dodać bulion i sok; gotować 2 protokół.
Zdjąć z ognia; wymieszać z kwaśną śmietaną. Wymieszać 1 łyżeczkę szczypiorku, 1 łyżeczkę estragonu, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Umieścić sos grzybowy w małej misce; przykryć i ogrzać. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikiem papierowym.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i pokryć sprayem do gotowania.
Pozostałe 1 łyżeczka szczypiorku, 1 łyżeczka estragonu, 1/8 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu, jajka i białka.
Wlać masę jajeczną na patelnię. Gotować przez 4 minuty lub do miękkiej jajecznicy, często mieszając.
Ułożyć 2 połówki muffinek, pokroić boki w górę, na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z około 3 łyżki sosu i 1/4 szklanki jaj.