Jajecznica Chiliquiles z pieczonym sosem Tomatillo
Jajecznica Chiliquiles z pieczonym sosem Tomatillo może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 857 kalorii, 23G białka, oraz 63g tłuszczu. Jeśli masz liście szpinaku, chipotle puree, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Przepis Na Pieczone Szparagi I Jajecznicę, Jajecznica i pieczone szparagi na tostowym zakwasie, oraz Jajecznica z Morelem i sosem estragonowym.
Instrukcje
Pieczony SOS Tomatillo: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. natrzyj olej na pomidorach i cebuli z 1/4 szklanki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Umieść na patelni i piecz do miękkości i złotego koloru około 20 do 25 minut.
W maszynce umieścić pomidory, cebulę, czosnek, chipotle, sok z limonki i szpinak i zmiksować na gładką masę. Przy włączonym silniku powoli dodajemy 3/4 szklanki oliwy z oliwek i doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Trzymaj ciepło w bain marie.
Rozgrzać olej rzepakowy w średnim rondlu do 365 stopni F. Smaż tortille, 1 na raz, aż będą chrupiące.
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i lekko posolić.
Rozgrzać masło na małym ogniu w dużej patelni.
Dodać jajka i doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować powoli, aż powstanie miękki twarog.
Montaż: Tortille Smażone Z Kwaśną Śmietaną Jajka Na Miękko Biały Ser Cheddar SOS Tomatillo Posiekana Kolendra
Umieść łyżeczkę śmietany w 4 dużych płytkich miseczkach, aby zabezpieczyć tortille.
Na każdej łyżce kwaśnej śmietany ułożyć smażoną tortillę.
Na każdą tortillę ułożyć jajka i ser cheddar, na wierzch dodać kolejną tortillę, powtórzyć i ułożyć kolejną tortillę. Tortillę udekorować pozostałymi jajkami i serem oraz polać ciepłym sosem tomatillo.
Dekoruj posiekaną kolendrą.