Jajecznica Chiliquiles z pieczonym sosem Tomatillo

Need a bezglutenowy i wegetariański posiłek poranny? Jajecznica Chiliquiles z pieczonym sosem Tomatillo może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1106 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka miodu, soli i pieprzu, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Przepis Na Pieczone Szparagi I Jajecznicę, Jajecznica i pieczone szparagi na tostowym zakwasie, oraz Jajecznica z Morelem i sosem estragonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. natrzyj olej na pomidorach, cebuli i czosnku z 3 łyżkami oleju i doprawić solą i pieprzem.
Umieść na patelni i piecz do miękkości i złotego koloru około 20 do 25 minut.
W maszynce umieścić pomidory, cebulę, czosnek, chipotle, sok z limonki i szpinak i zmiksować na gładką masę. Przy włączonym silniku powoli dodajemy 3/4 szklanki oliwy z oliwek i doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Trzymaj ciepło w bain marie.
Rozgrzać olej rzepakowy w średnim rondlu do 365 stopni F. Smaż tortille, 1 na raz, aż będą chrupiące.
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i lekko posolić.
Rozgrzać masło na małym ogniu w dużej patelni.
Dodać jajka, doprawić solą i pieprzem, do smaku i gotować powoli, aż powstanie miękki twaróg.
Umieść łyżeczkę śmietany w 4 dużych płytkich miseczkach, aby zabezpieczyć tortille.
Na każdej łyżce kwaśnej śmietany ułożyć smażoną tortillę.
Na każdą tortillę ułożyć jajka i ser Cheddar, na wierzch dodać kolejną tortillę, powtórzyć i ułożyć kolejną tortillę. Tortillę udekorować pozostałymi jajkami i serem oraz polać ciepłym sosem tomatillo.
Dekoruj posiekaną kolendrą.