Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać jajecznicę Chiles Rellenos spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 396 kalorii, 24g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pomidory, chiles poblano, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Zapiekanka Chiles (Chiles) Rellenos dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Spłucz świeże chiles i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
2
Miejsce w 10-przez 15-calowy patelni do pieczenia i broil 2 do 3 cali od ciepła, obracając chiles w razie potrzeby, aż poczerniałe i blisterowane na całym, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Niech chiles ostygnie około 15 minut. Złuszczaj tyle skóry, ile łatwo odpada.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
4
Wytnij szczelinę po jednej stronie każdego chile; Usuń i wyrzuć nasiona, pozostawiając dołączone łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Nasiona
5
W 10-do 12-calowej patelni nonstick na dużym ogniu, wymieszać boczek, aż rumiane i chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
7
Do miski wlać tłuszcz z patelni. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
8
W misce ubij jajka, aby wymieszać z 1/3 szklanki wody, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Ustawić patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Woda
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodać 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu boczku; rezerwy pozostałej do innego użycia lub wyrzucić. Kiedy tłuszcz zaczyna skwierczeć, przechyl patelnię, aby pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać masę jajeczną i posypać 1 szklanką sera, szczypiorkiem i boczkiem. Gdy cienka warstwa jajka jest ustawiona na dnie patelni, w ciągu około 30 sekund popchnij ugotowane jajko w kierunku jednej strony patelni szeroką szpatułką, pozwalając niegotowanemu jajku płynąć pod spodem. Kontynuuj gotowanie i naciskanie, aż jajka będą miękko ustawione, ale nadal wilgotne, w sumie od 3 do 4 minut. Wymieszać, aby odwrócić jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Szczypiorek
Boczek
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
11
Zdjąć z ognia.
12
Ułóż chiles, rozciąć stronę do góry, w 10-przez 15-calowej patelni do pieczenia. Napełnij równomiernie mieszanką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
13
Posypać jajka pozostałym 1/2 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Jajko
14
Piec w piekarniku 400 do rozpuszczenia sera, około 3 minut. Tymczasem ułóż plasterki pomidora na talerzach. Za pomocą szerokiej szpatułki Ustaw chiles na pomidorach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomidora
Pomidor
Ser
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
15
Posypać kolendrą i chrupiące pierścienie chile, jeśli używasz; skropić olejem chili do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Chili
Kolendra
Papryka Chili
16
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
17
Chrupiące pierścienie chile i olej. Wilgotnym ręcznikiem wytrzyj 1 suszone guajillo lub New Mexico chile (oz.) do czyszczenia. Nożyczkami odetnij łodygę; wytrząśnij jak najwięcej nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Guajillo
Papryka Chili
Nasiona
Gruby Czerwony Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
18
Pokrój chile w poprzek na grube pierścienie o grubości 1/8 cala; upuść na patelnię o grubości 8-10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
19
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego i mieszać na średnim ogniu, aż chile pierścienie są chrupiące i zaczynają brązowy, 2 do 4 minut; Należy uważać, aby nie przypalić.