Jajecznica Chiles Rellenos

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać jajecznicę Chiles Rellenos spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 396 kalorii, 24g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pomidory, chiles poblano, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Zapiekanka Chiles (Chiles) Rellenos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłucz świeże chiles i osusz.
Miejsce w 10-przez 15-calowy patelni do pieczenia i broil 2 do 3 cali od ciepła, obracając chiles w razie potrzeby, aż poczerniałe i blisterowane na całym, 10 do 15 protokół.
Niech chiles ostygnie około 15 minut. Złuszczaj tyle skóry, ile łatwo odpada.
Wytnij szczelinę po jednej stronie każdego chile; Usuń i wyrzuć nasiona, pozostawiając dołączone łodygi.
W 10-do 12-calowej patelni nonstick na dużym ogniu, wymieszać boczek, aż rumiane i chrupiące, o 5 protokół.
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Do miski wlać tłuszcz z patelni. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikiem papierowym.
W misce ubij jajka, aby wymieszać z 1/3 szklanki wody, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Ustawić patelnię na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu boczku; rezerwy pozostałej do innego użycia lub wyrzucić. Kiedy tłuszcz zaczyna skwierczeć, przechyl patelnię, aby pokryć dno.
Dodać masę jajeczną i posypać 1 szklanką sera, szczypiorkiem i boczkiem. Gdy cienka warstwa jajka jest ustawiona na dnie patelni, w ciągu około 30 sekund popchnij ugotowane jajko w kierunku jednej strony patelni szeroką szpatułką, pozwalając niegotowanemu jajku płynąć pod spodem. Kontynuuj gotowanie i naciskanie, aż jajka będą miękko ustawione, ale nadal wilgotne, w sumie od 3 do 4 minut. Wymieszać, aby odwrócić jajka.
Ułóż chiles, rozciąć stronę do góry, w 10-przez 15-calowej patelni do pieczenia. Napełnij równomiernie mieszanką jajeczną.
Posypać jajka pozostałym 1/2 szklanki sera.
Piec w piekarniku 400 do rozpuszczenia sera, około 3 minut. Tymczasem ułóż plasterki pomidora na talerzach. Za pomocą szerokiej szpatułki Ustaw chiles na pomidorach.
Posypać kolendrą i chrupiące pierścienie chile, jeśli używasz; skropić olejem chili do smaku.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Chrupiące pierścienie chile i olej. Wilgotnym ręcznikiem wytrzyj 1 suszone guajillo lub New Mexico chile (oz.) do czyszczenia. Nożyczkami odetnij łodygę; wytrząśnij jak najwięcej nasion.
Pokrój chile w poprzek na grube pierścienie o grubości 1/8 cala; upuść na patelnię o grubości 8-10 cali.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego i mieszać na średnim ogniu, aż chile pierścienie są chrupiące i zaczynają brązowy, 2 do 4 minut; Należy uważać, aby nie przypalić.