Jaja zagnieżdżone w Podsmażonym boczku i pieczarkach
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj jajka zagnieżdżone w Podsmażonym boczku i pieczarkach spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 395 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.89 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1833 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebula, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Jaja Gniazdowe, Chard szwajcarski smażony z grzybami Shiitake, oraz Podsmażony Chard Na Polenta Z Jaj Sadzonych.
Instrukcje
Wytnij grube, twarde żeberka środkowe liści chard. Pokroić żeberka na kawałki 1/2 cala i umieścić w misce.
Dodać posiekaną cebulę i grzyby do miski.
Pokrój pozostałe liście chard w poprzek na 1-calowe wstążki, odstaw na bok.
Żeberka smażone, cebula, pieczarki:
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni bez kija (z pokrywą) na średnim ogniu.
Dodać cebulę, żeberka i grzyby.
Smażyć przez około 4 do 5 minut, aż cebula są przezroczyste i grzyby są trochę brązowe na brzegach i zaczęły rezygnować z wilgoci.
Dodać zielone pokrojone liście chard do patelni sauté. Użyj szczypiec, aby obrócić liście na patelni, aby liście pokryły się oliwą z oliwek, a cebula i grzyby są dobrze wymieszane z liśćmi.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie na dnie patelni. Crack jeden lub dwa świeże jaja w środku patelni, nad mieszaniną pieczarek. Gotować odkryte, aż dno białka są dobrze ustawione. Następnie obniżyć ciepło do średniego i przykryć patelnię. Gotować jeszcze minutę lub dwie.
Gdy białka są gotowane, zdjąć patelnię z ognia i użyć szpatułki, aby delikatnie przenieść jajka i chard na talerz, aby służyć.
Pokroić w żółtka tak, aby cieknące żółtka przebiegały przez chard i grzyby i tworzyły coś w rodzaju sosu.