Jagody i bąbelki
Przepis jagody i bąbelki może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 3 godziny. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, prosecco, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Bańki Melonowe, Pizza Pull-Apart Bubbles, oraz Cytrynowe jagody pszeniczne z pieczoną brukselką (+wszystko, co kiedykolwiek chciałeś wiedzieć o jagodach pszenicy!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać żelatynę na 1 szklankę zimnego Prosecco w dużej misce.
Wymieszać cukier i pozostałe 2 szklanki Prosecco w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając; gotować, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj gorące Prosecco do mieszaniny żelatyny i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Schłodzić do uzyskania konsystencji białek (około 40 minut).
Umieść maliny i jeżyny w 6-szklankowej żelatynowej formie. Wymieszaj zimną sodę klubową do schłodzonej mieszaniny żelatyny, aż do wymieszania.
Zalać owocami w formie. Schłodzić do Ustawienia (około 2 godzin).
Jeśli to konieczne, uruchom mały nóż wokół krawędzi formy, aby złamać uszczelnienie. Zanurz dno formy w ciepłej wodzie z kranu na około 15 sekund. Unmold na talerzu.