Jagodowa Fasola Waniliowa Mrożony Jogurt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj mrożonego jogurtu z jagodami waniliowymi. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 1098 kalorii. Na 11,87 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, sól koszerną, grecki jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 45 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jogurt Mrożony Z Fasolą Waniliową, Imbir Wanilia Fasola Mrożony Jogurt, oraz Vanilla Bean & Honey Frozen Yogurt (+gratisy!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotować cukier, wodę, fasolkę wanilii (podzieloną i zeskrobaną) oraz Borówki. Wyłącz ciepło, jak tylko ta mieszanina się zagotuje, więc nie zmniejsza się. Wymieszaj syrop kukurydziany, sól koszerną i ekstrakt waniliowy.
Całkowicie schłodzić; przechowywać w lodówce przez noc, jeśli to możliwe. Chłodzenie przez noc pozwoli jagody w pełni wchłonąć pełny smak ziaren wanilii. (Ale jeśli naprawdę masz ochotę na mrożony jogurt teraz, nie jest to krok, który ma kluczowe znaczenie.)
Usuń fasolki wanilii i dodaj jogurt. Użyj blendera ręcznego, aby wymieszać mieszaninę, aż jogurt będzie całkowicie emulgowany, a jagody są całkowicie puree. (Na przemian można włożyć to do blendera i puree, ale podoba mi się wygoda blendera ręcznego.) Mieszankę można przepuścić przez chinois, jeśli chcesz coś bardziej wyrafinowanego, ale lubimy rustykalną chunkiness skórek jagód i nasion w całym mrożonym jogurcie.
Zamrozić to w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta, pamiętając o tej końcówce: im chłodniejsza jest mrożona baza jogurtowa, tym mniej czasu zajmie zamrażarka do lodów, aby ją zamrozić. Skutkuje to mniejszymi kryształkami lodu, które prowadzą do bardziej kremowego mrożonego jogurtu.