Jagnięcina w sosie jogurtowym z ryżem i chlebem

Jagnięcina w sosie jogurtowym z ryżem i chlebem
Jagnięcina w sosie jogurtowym z ryżem i chlebem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 458 kalorii, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cebulę, mielone ziele angielskie, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć klarowane masło można śledzić to danie główne z Tarta Z Surową Czekoladą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przyprawione Klopsiki Jagnięce Z Sosem Jogurtowym Cytrynowo-Miętowym, Przyprawione kotlety jagnięce marynowane z jogurtem Garlicky, oraz Przyprawione kotlety jagnięce marynowane z jogurtem Garlicky dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć jagnięcinę i 4 szklanki wody w szerokim garnku 5-quart heavy (dodaj więcej wody, aby w razie potrzeby pokryć jagnięcinę). Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, odtłuszczając pianę z powierzchni. Gdy płyn jest przezroczysty i w pełni zagotować, dodać pieprz i 1 łyżeczkę soli, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Podczas gdy mięso gotuje się na wolnym ogniu, masło w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać orzeszki piniowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
4
Przełożyć nakrętki łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Dodaj cebulę na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i złocisty, o 12 protokół. Wymieszać kurkumę, ziele angielskie, strąki kardamonu i cynamon i gotować, mieszając, aż pachnący, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
KurkumaKurkuma
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać mieszankę cebuli do jagnięciny i dusić, przykryte, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
7
Zdjąć pokrywkę i energicznie gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 1 godzinę więcej.
8
Dodaj jogurt, delikatnie potrząsając i wirując garnek do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Jagnięcinę dusić na umiarkowanie małym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu Tylko w jednym kierunku (lub jogurt może zsiadać), aż sos jest lekko zagęszczony i mięso jest bardzo delikatne, 30 do 40 minut. W razie potrzeby doprawić sosem solą i pieprzem i wyrzucić laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Laska CynamonuLaska Cynamonu
JogurtJogurt
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
10
Podczas simmers sos, doprowadzić pozostałe 3 szklanki wody z pozostałą łyżeczką soli do wrzenia w rondlu 3-quart z pokrywką szczelnie dopasowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodaj ryż i wymieszaj raz, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, pod przykryciem, 20 minut. Przesuń pan off ciepła (nie podnosić) i odstawić, pokryte, 5 minut. Ryż puch delikatnie widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Ułóż płytką miskę 3-kwartową z pojedynczą warstwą połówek pita (zachowaj pozostałą pita, aby podawać obok), a następnie ułóż ryż na wierzchu chleba. Łyżka 1/2 szklanki sosu na ryżu do zwilżania i układania mięsa na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
SOSSOS
MięsoMięso
Kombinacja 2Kombinacja 2
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Posypać orzeszkami piniowymi i łyżką 1/2 szklanki sosu na mięso, a następnie zorganizować zarezerwowane pita i czerwona cebula wokół krawędzi miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
SOSSOS
MięsoMięso
Kombinacja 2Kombinacja 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Pozostały sos przelać przez sito do rondla lub małej miski i podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
* Aby uzyskać 1/4 szklanki masła klarowanego, pokrój 6 łyżek niesolonego masła na 1-calowe kawałki i rozpuść w małym ciężkim rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjmij patelnię z ognia i odstaw masło na 3 minuty. Odtłuścić pianę, a następnie powoli wlać masło do miarki, pozostawiając mleczne ciała stałe na dnie patelni (Odrzuć mleczne ciała stałe).* Jagnięcinę z sosem można zrobić 1 dzień wcześniej. Podgrzać na małym ogniu i złożyć z pita i ryżu przed podaniem.* Dostępne na rynkach Bliskiego Wschodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Kombinacja 2Kombinacja 2
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn