JAGNIĘCINA I NERKA HOT-POT
Need a danie główne bezglutenowe? Jagnięcina i nerki HOT-POT może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 34g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, ziemniaki, środkową szyjkę jagnięciny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, oraz Najlepszy Gorący Sos Krówkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 160 c. znak gazowy
Przyciąć kawałki mięsa z nadmiaru tłuszczu i spłukać wszelkie luźne drzazgi kości(czasami kości drzazgi, gdy rzeźnik je siekać).
Obrać tłuszcz otaczający nerkę. Ociąć skórę po zaokrąglonej stronie każdej nerki i odciągnąć ją z każdej strony, aż zostanie przymocowana tylko przez rdzeń. Wyciągnij jak najwięcej rdzenia, a następnie odetnij skórę i rdzeń blisko nerki ti.
Przeciąć każdą nerkę na pół poziomo.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry o grubości 6 mm.
Napełnij gorący garnek lub głęboką zapiekankę naprzemiennymi warstwami ziemniaków, mięsa i nerek oraz cebuli, zaczynając od warstwy ziemniaków. Doprawić lekko między każdą warstwą.
Wlać zimny wywar. Na wierzchu warstwa ziemniaków, układając plastry tak, aby nakładały się na siebie jak dachówki, aby całkowicie pokryć mięso. Ziemniaki z drobnymi kawałkami masła i szczelnie przykryć pokrywką.
Gotować w środku piekarnika przez półtorej godziny, zmniejszając w razie potrzeby ciepło.
Odkryć gorący garnek i gotować przez kolejne pół godziny, aby ziemniaki do brązowienia.