Jagnięce Chili z pierogami Masa Harina

Jagnięce Chili z pierogami Masa Harina
Jagnięce Chili z pierożkami Masa Harina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.04 za porcję. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, sodę oczyszczoną, baranka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku do pieczenia można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wołowina Chili z masą Harina + 500 zł Gratis, Naleśniki z jagodami Masa Harina na # SundaySupper, oraz Dziś Kolacja: rosół Ancho z pierogami Z Masy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dusić suszone chiles w 2 szklanki wody, pokryte, w 2-quart ciężki rondel, aż bardzo miękkie, o 20 protokół. Rezerwa 3/4 szklanki płynu do gotowania, a następnie osuszyć w durszlaku. Chiles macierzystych (nie usuwać nasion), a następnie czyste w blenderze z zarezerwowanym płynem do gotowania, aż będzie gładka (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Wciśnij czysty przez sito o drobnych oczkach do miski. Rezerwa czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Jagnięcinę osuszyć, następnie posypać pieprzem i 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Podgrzać 2 łyżki smalcu w 6-quart szeroki ciężki garnek lub 3-calowy-głębokie patelni jednostronnej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy jagnięcina w 4 partiach (bez tłoczenia), obracając od czasu do czasu, o 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodaj pozostałą łyżkę smalcu do garnka, następnie ugotuj cebulę, czosnek, liście laurowe, i pozostałe 1/4 łyżeczki soli na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
SmalecSmalec
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać kminek i oregano i gotować, często mieszając, 1 minutę. Wymieszać w zastrzeżone Chile czyste i chipotles i gotować na wolnym ogniu, często mieszając i skrobanie się brązowe kawałki z dna garnka, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać jagnięcinę wraz z sokami zgromadzonymi w misce i pozostałe 3 szklanki wody, a następnie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż jagnięcina będzie miękka, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1
W misce wymieszać masę harina, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Zmiksować kawałki smalcu za pomocą blendera do ciast lub opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominać grubą potrawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
Goya SazonGoya Sazon
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
SmalecSmalec
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Dodajemy maślankę, mieszając do momentu zwilżenia ciasta (nie mieszamy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
3
Odtłuścić tłuszcz z chili i wyrzucić liście laurowe, a następnie upuścić 8 lub 9 czubatych łyżek ciasta na gotujące chili, około 2 cale od siebie. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i delikatnie gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż wierzchołki pierogów będą suche w dotyku, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
4
Posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
5
Uwaga kucharzy: Chili najlepiej zrobić co najmniej 1 dzień wcześniej, bez pierogów i kolendry, można zrobić 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Tłuszcz wyrzucić z powierzchni i podgrzać gulasz przed dodaniem pierogów i posypaniem kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Campo Viejo Cava Brut rosé z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Campo Viejo Cava Brut Rose
Campo Viejo Cava Brut Rose
Jasny, błyszczący różowy kolor. Przyjemny i mocny na nosie z silną obecnością dojrzałych czerwonych jagód. Z ma zaokrąglone, przyjemne uczucie w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn