Jagnię Tikka samosas

Jagnię Tikka samosas
Zapomnij wychodząc do jedzenia lub zamawiając jedzenie na wynos za każdym razem, gdy pragniesz indyjskiego jedzenia. Spróbuj zrobić jagnięcinę Tikka samosas w domu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.95 za porcję. Ta przystawka ma 402 kalorie, 18g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, marchewkę, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jagnięce Samosy, Baranek Tikka Masala, oraz Balti Lamb Tikka.

Instrukcje

1
Na dużej, szerokiej patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Jagnięcinę dobrze przyprawić i smażyć aż się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj pastę tikka na patelnię przez kolejne 2 minuty, aż pachną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać cebulę i marchewkę z pozostałym 1 łyżeczką oleju i smażyć przez 5 minut, aż warzywa zmiękną. Wrzucić do dużej miski i wymieszać z miętą, chutney i mrożonym groszkiem. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozłóż arkusz filo, z krótkim końcem w kierunku Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
5
Pędzel z olejem na całej powierzchni. Złóż każdą długą krawędź do środka o 5 cm, aby mieć długi, wąski kawałek filo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
6
Dodaj około 130 g mieszanki do lewej górnej części paska i złóż prawy górny róg filo, aby utworzyć trójkąt. Kontynuuj składanie na całej długości ciasta, aby uzyskać kształt samosa.
7
Pędzel z większą ilością oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
8
Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia, zawinąć w folię spożywczą i zamrozić. Zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
9
Aby gotować z zamrożonego, Rozgrzej piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Gotować samosy na blasze na środku piekarnika przez 35-40 minut, obracając się w połowie gotowania, aż się złocą i będą gorące w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Odcedzić na papierze kuchennym, aby wchłonąć nadmiar oleju i podawać z sałatką, dodatkowym chutney i raita.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
RaitaRaita
Cienki-Cienki-

Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące

Musujące różowe i wino musujące to świetny wybór dla Samosa. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. KIR-Yianni Akakies musujące różowe z 4.5 na 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Kir - Yianni Akakies Sparkling Rose
Kir - Yianni Akakies Sparkling Rose
Głęboki jasny kolor róż. Nadmiar bąbelków wskazujących na wspaniałe zapachy Xinomavro. Znakomity para z śródziemnomorski kuchnia, pikantny potrawa Azjatycki kuchnia i tłusty ryba. Można go również zjeść samodzielnie jako aperitif lub po posiłku.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn