Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jabłkowego kurczaka balsamicznego. Jedna porcja zawiera 172 kalorii, 14g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 76 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, ocet balsamiczny, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cydr jabłkowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Z Pączkami Jabłkowymi jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z kurczaka z bekonem jabłkowym i orzechami z winegretem balsamicznym, Kanapki z kurczakiem z Brie, ogolonym jabłkiem Granny Smith i Dijon-redukcja balsamiczna na tostowanej Chałce, oraz Kotlety Wieprzowe Jabłkowo-Balsamiczne dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Umieść kurczaka w 1-1 / 2-qt. powolna kuchenka. W małej misce wymieszać bulion, cydr, ocet, sok z cytryny i przyprawy; polać mięsem. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do miękkości kurczaka.
Usuń kurczaka; trzymaj się ciepło. Odtłuścić tłuszcz z płynu do gotowania. W małym rondelku rozpuść masło; wmieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj płyn do gotowania. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2-3 minuty lub do zgęstnienia.