Jabłkowy Kurczak Balsamiczny

Jabłkowy Kurczak Balsamiczny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jabłkowego kurczaka balsamicznego. Jedna porcja zawiera 172 kalorii, 14g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 76 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, ocet balsamiczny, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cydr jabłkowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Z Pączkami Jabłkowymi jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z kurczaka z bekonem jabłkowym i orzechami z winegretem balsamicznym, Kanapki z kurczakiem z Brie, ogolonym jabłkiem Granny Smith i Dijon-redukcja balsamiczna na tostowanej Chałce, oraz Kotlety Wieprzowe Jabłkowo-Balsamiczne dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w 1-1 / 2-qt. powolna kuchenka. W małej misce wymieszać bulion, cydr, ocet, sok z cytryny i przyprawy; polać mięsem. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do miękkości kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PrzyprawyPrzyprawy
MięsoMięso
OcetOcet
BulionBulion
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Usuń kurczaka; trzymaj się ciepło. Odtłuścić tłuszcz z płynu do gotowania. W małym rondelku rozpuść masło; wmieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj płyn do gotowania. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2-3 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn