Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 902 kalorie, 16G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 128 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz w wieku gouda, cukier granulowany, jajko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crostata jabłkowa z sosem karmelowym, Crostata jabłkowa z sosem karmelowym, oraz Szparagi Smażone Z Dojrzałym Serem Gouda dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrób ciasto: mąkę, mąkę kukurydzianą i cukier wrzuć do miski procesora kilka razy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj startą Goudę przez rurkę zasilającą, kontynuując pulsowanie, a następnie upuść kawałki masła przez rurkę zasilającą, pulsując, aż mieszanina przypomina okruchy wielkości grochu. Powoli dodaj 2 łyżki wody, jak nadal pulsując jeszcze kilka razy, a następnie dodać więcej wody, jeśli to konieczne; zatrzymać, gdy ciasto zaczyna się łączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Gouda
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1
Umieścić cukier w średnim rondlu miedzianym lub ciężkim ze stali nierdzewnej i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlać śmietanę i syrop kukurydziany do małego rondla i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Gdy cukier się nagrzewa, zobaczysz, że zaczyna topić się na brzegach, a następnie zmienia kolor na złoty, w ciągu 2 do 3 minut. Używając drewnianej łyżki lub żaroodpornej silikonowej szpatułki, lekko potrząśnij cukrem z jednej strony. Zobaczysz płynny karmel powoli przesuwa się spod cukru ziarnistego. Bardzo powoli zacznij przenosić cukier do płynnego karmelu. Nie spiesz się z tym procesem-jeśli karmel zaczyna wyglądać ziarnisto, zbyt szybko dodajesz cukier. Jeśli karmel zaczyna palić lub robi się bardzo ciemny, zdejmij patelnię z ognia, aż palenie ustąpi, lub obniż ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do Pieczenia
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
W międzyczasie uważaj na krem: chcesz, aby się zagotował, gdy cukier osiągnie płynny etap karmelu, więc dostosuj odpowiednio czas, podnosząc lub obniżając ciepło pod kremem (jeśli krem zagotuje się zbyt wcześnie, po prostu usuń go z ognia).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Gdy cukier całkowicie stopi się i ma ciemny bursztynowy kolor, usuń z ognia i wlej śmietanę - będzie się zasadniczo bąbelkować. Gdy karmel ustąpi, wymieszaj składniki, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Dodać masło i sól i mieszać, aż będzie gładka, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(duża Tuba)
7
Wlej gorący karmel do żaroodpornego słoika lub pojemnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
8
Sos karmelowy można przechowywać, przykryć, w lodówce do 4 tygodni. Doprowadzić do temperatury pokojowej lub podgrzać delikatnie przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła Woda
9
Dodać ciasto: linia 13-by-18-by-1-cala blachy do pieczenia z pergaminem lub wkładką silikonową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
10
W średniej misce wymieszać plastry jabłka z brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda Kremowa
Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Wyjąć jeden dysk ciasta z lodówki i umieścić na mące chłodnej powierzchni. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na 13-calowe koło: zacznij od środka ciasta i zwiń na zewnątrz, obracając ciasto od 2 do 3 cali po każdej rolce—pomoże to stworzyć prawdziwe koło. Po każdych czterech do pięciu rolkach, Uruchom dużą szpatułkę przesuniętą pod ciastem, aby uwolnić ją z powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
12
Dodaj trochę mąki na powierzchnię, wałek do ciasta i / lub ciasto, jeśli ciasto przykleja się lub staje się trudne do walcowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
13
Przenieść ciasto do wyłożonej blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
14
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 163°. Ułóż jabłka na cieście, pozostawiając 2-calową granicę dookoła: nakładaj plasterki jabłek, układając je w koncentryczne okręgi, pracując od zewnątrz, aż dotrzesz do środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Podnieś jedną stronę ciasta na jabłka i naciśnij go w dół na owoce, co 5 lub 6 duże fałdy plis. Następnie kontynuuj wokół crostaty, naciskając plisy, aby przylegały. Przechowywać w lodówce crostata aż skorupa jest zimna i jędrne w dotyku, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
17
Za pomocą pędzla do ciasta umyj brzegi ciasta ubitym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
18
Posyp owoce fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De Sel
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
19
Piec przez 45 do 55 minut, lub aż skorupa będzie złoty.