Jabłka w piżamie
Need a wegetariańska przystawka? Jabłka w piżamie mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka mleka, wody, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 38 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest takie super. Spróbuj Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Jabłka Rozgrzane Na Czerwono, oraz Jabłka do jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszać mąkę i sól.
Ubij jajka, 1 łyżkę oleju, mleko i wodę, aż ciasto będzie gładkie. Ciasto powinno być wystarczająco grube, aby przykleić się do jabłek i pokryć je. Jeśli ciasto jest zbyt cienkie, można dodać więcej mąki. Jeśli ciasto nie chce się trzymać, Wrzuć jabłka z odrobiną mąki.
Podgrzać jeden cal oleju roślinnego w głębokiej ciężkiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C).
Plastry jabłek posmarować cieście i umieścić 4 lub 5 plastrów na gorącym oleju na raz. Smażyć na złoty kolor z jednej strony, następnie użyć szczypiec do obrócenia i smażyć na brązowy kolor z drugiej strony.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Cynamon i cukier wymieszać, przed podaniem posypać plasterkami jabłka.