Jabłka pieczone z żurawiną i marcepanem
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego repertuaru, żurawina & marcepan pieczone jabłka może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz deser, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka marcepanu, żurawiny, gotowanie jabłek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 40%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jabłka Pieczone Z Żurawiną, Jabłka Pieczone Klonowo-Żurawinowe, oraz Jabłka Pieczone Żurawiną.
Instrukcje
Marcepan pokroić na małe kawałki i wymieszać z żurawiną, płatkami migdałów i miodem.
Jabłka rdzeń i zaznaczyć linię wokół obwodu każdego za pomocą ostrego noża. Ułóż jabłka w płytkim naczyniu żaroodpornym, które pasuje do nich ciasno i wypychaj wgłębienia mieszanką żurawinową.
Piec w wentylatorze 170C / konwencjonalnym 190C / gaz 5 przez 30-40 minut, aż jabłka będą miękkie. Schłodzić przez 10 minut przed podaniem z kremem lub skrzepłą śmietaną.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do pieczonego jabłka. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "