Jabłkowe kotlety wieprzowe i farsz

Jabłkowe kotlety wieprzowe i farsz
Need a dairy free side dish? Kotlety wieprzowe z jabłkiem i farsz może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 504 kalorie, 32G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 167 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz nadzienie szarlotki, wodę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy to Jabłkowe kotlety wieprzowe i farsz, Kotlety schabowe z farszem jabłkowym, oraz Kotlety schabowe z farszem jabłkowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu; brązowe kotlety wieprzowe w gorącym oleju, 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
W rondlu zagotować wodę i margarynę, dodać farsz i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz MixFarsz Mix
MargarynaMargaryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjąć rondel z ognia i odstawić 5 minut, aby wchłonąć wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć pokrywę i puch farszu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
6
Nadzienie z szarlotki rozłożyć na przygotowanym naczyniu do pieczenia, a kotlety schabowe ułożyć na warstwie wypełniającej ciasto. Łyżka farszu na kotletach schabowych. Przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do SzarlotekNadzienie Do Szarlotek
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Usuń folię aluminiową i gotować, aż wieprzowina nie będzie już różowy w środku, o 10 więcej minut. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn