Jęczmień śródziemnomorski z ciecierzycą i rukolą
Śródziemnomorski jęczmień z ciecierzycą i rukolą może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 302 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kaszę jęczmienną, ciecierzycę bez dodatku soli, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 31 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Ciecierzyca Śródziemnomorska, Sałatka jęczmienna z ciecierzycą, fasolą Fava i groszkiem, oraz Smażona Ciecierzyca Śródziemnomorska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jęczmień gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól.
Łącz jęczmień, rukolę, paprykę, pomidory i ciecierzycę w dużej misce.
Połącz sok z cytryny, olej, sól i zmiażdżony czerwony pieprz, mieszając trzepaczką.
Mżawka nad mieszaniną jęczmienia, i wrzucić.