Izraelski Kuskus z serem
Izraelski kuskus i ser może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 376 kalorii, 12g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 8 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka szczypiorku, pieprzu cayenne, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Podobne przepisy obejmują Kuskus w kolorze różowym (izraelski Kuskus z burakami i orzechami włoskimi), Owocowy Izraelski Kuskus, oraz Izraelska Sałatka Z Kuskusu.
Instrukcje
Roztop masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać kuskus w stopionym maśle, aż lekko tosty, 2 do 3 minut.
Wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż większość bulionu zostanie wchłonięta, a kuskus zmięknie, 6 do 7 minut.
Do kuskusu wymieszać śmietanę i pimientos; dodać pieprz cayenne i gotować, aż kuskus będzie miękki, 2 do 3 minut.
W razie potrzeby dodać więcej bulionu.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem Cheddar do stopienia; dodać szczypiorek i wymieszać do połączenia. Doprawić solą, pieprzem czarnym i pieprzem cayenne do smaku.