Izraelski Kuskus z pieczoną dynią maślaną i konserwowaną cytryną

Izraelski Kuskus z pieczoną dynią maślaną i konserwowaną cytryną
Izraelski Kuskus z pieczoną dynią maślaną i Zakonserwowaną cytryną jest wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 413 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz orzeszki piniowe, złote rodzynki, laskę cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Izraelski Kuskus z pieczoną dynią maślaną i konserwowaną cytryną, Izraelski Kuskus z marokańsko-pieczoną dynią maślaną, oraz Sałatka z pieczonej dyni, kapusty i kuskusu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połówki cytryn i miąższ zgrać, zachowując zarówno miąższ, jak i skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
3
Pokrój tyle skórki na 1/4-calową kostkę, aby zmierzyć 1/4 szklanki. Miąższ cytryny przełożyć na sito ustawione nad miską i wycisnąć tylną łyżką, aby wycisnąć sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
SokSok
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wrzucić squasha z 1 łyżką oleju i soli do smaku w dużej płytkiej patelni do pieczenia i rozprowadzić w 1 warstwie. Pieczeń w górnej trzeciej piekarnika 15 minut, lub do squash jest po prostu przetargu, i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
5
Cebulę ugotować w 1 łyżce oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż dopiero zacznie się złocić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj do squasha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
7
Kuskus gotować z cynamonem w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą 10 minut, lub aż będzie miękki, i osuszyć w durszlaku (nie spłukiwać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KuskusKuskus
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
8
Do warzyw dodać kuskus i wymieszać z 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Dodaj skórkę z cytryny i sok, natkę pietruszki, orzechy, rodzynki, zmielony cynamon i sól do smaku. Wrzucić dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RodzynkiRodzynki
SokSok
OrzechyOrzechy
SólSól
1
4 do 5 konserwowanych cytryn
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
2
5 lb. dyni, obrane i zasiane
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
3
3/4 do 1 szklanki oliwy z oliwek
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
4
3 szklanki posiekanej cebuli
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
7 filiżanek Izraelskiego kuskusu lub acini di pepe (maleńka papryczkowa pasta), około 3 lb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus IzraelskiKuskus Izraelski
PastinaPastina
PieprzPieprz
6
4 (3-calowe) laski cynamonu
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
7
3 szklanki posiekanej świeżej natki pietruszki
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Zwyczajna, świeża, PłaskaPietruszka Zwyczajna, świeża, Płaska
8
2 szklanki orzeszków piniowych, opiekane
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
9
2 szklanki złotych rodzynek
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
10
1 łyżeczka mielonego cynamonu
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
11
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Połówki cytryn i miąższ zgrać, zachowując zarówno miąższ, jak i skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
13
Pokrój tyle skórki na 1/4-calową kostkę, aby odmierzyć 1 szklankę. Miąższ cytryny przełożyć na sito ustawione nad miską i wycisnąć tylną łyżką, aby wycisnąć sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
SokSok
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Pokroić wystarczająco squasha w 1/4-calową kostkę, aby zmierzyć około 12 filiżanek i wrzucić 1/3 szklanki oleju i soli do smaku. Pieczeń w pojedynczych warstwach w partiach w największym płytkiej patelni do pieczenia w górnej trzeciej części piekarnika 15 minut, lub aż po prostu przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
15
Gotować 1/2 cebuli w 3 łyżki oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż dopiero zaczynają się złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Dodaj do squasha. Powtórzyć z pozostałą cebulą i więcej oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
17
Kuskus ugotować z paluszkami cynamonu w 8-qt. garnek wrzącej osolonej wody 10 minut, lub aż po prostu miękkie, i osuszyć w durszlaku (nie spłukać). W dużej misce wrzucić kuskus z 3 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KuskusKuskus
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
18
Dodaj squasha, cebulę, skórkę cytryny i sok, i pozostałe składniki. Doprawić solą (będziesz potrzebował dużo) i wrzucić, aby dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SokSok
CebulaCebula
SólSól
1
Zakonserwowane cytryny można przygotować, a Kabaczek, cebula i kuskus ugotować (wrzucić kuskus z odrobiną oleju) 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno w zamykanych plastikowych torebkach. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed połączeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
KuskusKuskus
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia85
Magazyn