Izraelski Kuskus z pieczoną dynią maślaną i konserwowaną cytryną
Izraelski Kuskus z pieczoną dynią maślaną i Zakonserwowaną cytryną jest wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 413 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz orzeszki piniowe, złote rodzynki, laskę cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Izraelski Kuskus z pieczoną dynią maślaną i konserwowaną cytryną, Izraelski Kuskus z marokańsko-pieczoną dynią maślaną, oraz Sałatka z pieczonej dyni, kapusty i kuskusu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Połówki cytryn i miąższ zgrać, zachowując zarówno miąższ, jak i skórkę.
Pokrój tyle skórki na 1/4-calową kostkę, aby zmierzyć 1/4 szklanki. Miąższ cytryny przełożyć na sito ustawione nad miską i wycisnąć tylną łyżką, aby wycisnąć sok.
Wrzucić squasha z 1 łyżką oleju i soli do smaku w dużej płytkiej patelni do pieczenia i rozprowadzić w 1 warstwie. Pieczeń w górnej trzeciej piekarnika 15 minut, lub do squash jest po prostu przetargu, i przenieść do dużej miski.
Cebulę ugotować w 1 łyżce oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż dopiero zacznie się złocić.
Kuskus gotować z cynamonem w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą 10 minut, lub aż będzie miękki, i osuszyć w durszlaku (nie spłukiwać).
Do warzyw dodać kuskus i wymieszać z 2 łyżkami oleju.
Dodaj skórkę z cytryny i sok, natkę pietruszki, orzechy, rodzynki, zmielony cynamon i sól do smaku. Wrzucić dobrze wymieszać.
4 do 5 konserwowanych cytryn
5 lb. dyni, obrane i zasiane
3/4 do 1 szklanki oliwy z oliwek
3 szklanki posiekanej cebuli
7 filiżanek Izraelskiego kuskusu lub acini di pepe (maleńka papryczkowa pasta), około 3 lb.
4 (3-calowe) laski cynamonu
3 szklanki posiekanej świeżej natki pietruszki
2 szklanki orzeszków piniowych, opiekane
2 szklanki złotych rodzynek
1 łyżeczka mielonego cynamonu
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Połówki cytryn i miąższ zgrać, zachowując zarówno miąższ, jak i skórkę.
Pokrój tyle skórki na 1/4-calową kostkę, aby odmierzyć 1 szklankę. Miąższ cytryny przełożyć na sito ustawione nad miską i wycisnąć tylną łyżką, aby wycisnąć sok.
Pokroić wystarczająco squasha w 1/4-calową kostkę, aby zmierzyć około 12 filiżanek i wrzucić 1/3 szklanki oleju i soli do smaku. Pieczeń w pojedynczych warstwach w partiach w największym płytkiej patelni do pieczenia w górnej trzeciej części piekarnika 15 minut, lub aż po prostu przetargu.
Gotować 1/2 cebuli w 3 łyżki oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż dopiero zaczynają się złocisty.
Dodaj do squasha. Powtórzyć z pozostałą cebulą i więcej oleju.
Kuskus ugotować z paluszkami cynamonu w 8-qt. garnek wrzącej osolonej wody 10 minut, lub aż po prostu miękkie, i osuszyć w durszlaku (nie spłukać). W dużej misce wrzucić kuskus z 3 łyżkami oleju.
Dodaj squasha, cebulę, skórkę cytryny i sok, i pozostałe składniki. Doprawić solą (będziesz potrzebował dużo) i wrzucić, aby dobrze wymieszać.
Zakonserwowane cytryny można przygotować, a Kabaczek, cebula i kuskus ugotować (wrzucić kuskus z odrobiną oleju) 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno w zamykanych plastikowych torebkach. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed połączeniem.