Iskierka Hibiskusowo-Imbirowa
Iskierka hibiskusowo-imbirowa może być tylko napojem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka luźnej herbaty hibiskus, cukier, sok z granatów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Hibiscus Iced Tea Sparkler, Iskierka Jabłkowo-Imbirowa, oraz Grejpfrut i imbir Sparkler.
Instrukcje
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu. Wymieszać w herbacie; przykryć i strome 5 minut.
Umieścić cukier w dzbanku.
Ciepłą herbatę przelać przez sito na cukier, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wyrzucić liście herbaty. Całkowicie fajne.
Wymieszać sok z granatów i syrop imbirowy do mieszanki herbaty; przykryć i przechowywać w lodówce, aż do całkowitego ostygnięcia.
Napełnij każdą z 4 szklanek lodem.
Wlać 2/3 szklanki mieszanki herbaty na lodzie w każdej szklance; dodać 1/2 szklanki wody gazowanej do każdej szklanki.
W razie potrzeby udekorować plasterkami limonki.