Irlandzkie ziemniaki babci
Przepis na Irlandzkie ziemniaki babci można zrobić w około 1 godzinę. Za 8 centów za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 24. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. 42 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką ekstrakt z wanillanu, krem z kamienia nazębnego, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Świętego Patryka. Jest to tanie przepis dla fanów europejskiej żywności. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik 8%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Niezdarnie Babcia Arlene Joes, Grandmom ' s Gingies (pierniki), oraz Colcannon Irlandzkie Ziemniaki.
Instrukcje
W rondelku na średnim ogniu wymieszać cukier, masło, odparowane mleko, śmietanę z kamienia nazębnego i sól.
Dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj do miękkiej kuli w temperaturze 234 stopni F (115 stopni C). Kilka kropli utworzy miękką kulkę po wrzuceniu do zimnej wody.
Zdjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
Dodaj wanilię i ubijaj, aż będzie kremowa i sztywna.
Zwiń w kulki i uformuj jak małe ziemniaki.
Zwiń każdą kulkę w cynamon, aby pokryć, a następnie wciśnij kawałki posiekanych orzechów, aby wyglądały jak oczy. Możesz również odkurzyć kakao, aby symulować Brud.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Masia de la Luz Cava Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.