Irlandzki gulasz jagnięcy
Jeśli masz około 2 godzin i 30 minut do spędzenia w kuchni, irlandzki gulasz jagnięcy może być super bezglutenowym, bezmlecznym i całym 30 przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 207 kalorii . Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 1,84 USD za porcję. Ten przepis zachwycił 23 osoby. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie dobrze smakuje na św. dzień patryka . Świetnie sprawdza się jako europejskie danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga kapusty, cebuli, pomidorów w puszkach i łodyg selera. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 64% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to gulasz z jagnięciny i grzybów , gulasz z jagnięciny tagine isekret najlepszego gulaszu jagnięcego w gulaszu błyskawicznym .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posolić i popieprzyć kawałki jagnięciny. W dużym, żaroodpornym piekarniku holenderskim podsmaż mięso na obu olejach, aż będzie rumiane ze wszystkich stron.
Wyjmij mięso z holenderskiego piekarnika i odłóż na bok.
W tym samym holenderskim piekarniku podsmaż seler, por i cebulę, aż będą wiotkie, około 3 minuty.
Dodajemy kapustę, doprawiamy kolendrą i tymiankiem, dodajemy pomidory. Mięso włóż z powrotem do holenderskiego piekarnika.
Dodaj bulion wołowy, przykryj i piecz, aż mięso będzie miękkie, około 2 godzin.