Irlandzki chleb sodowy na patelni
Irlandzki chleb sodowy w patelni jest wegetariańska poranny posiłek. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla st. patrick day. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 97 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Patelnia Irish Soda Bread, Patelnia Irish Soda Bread, oraz Irlandzki gulasz z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot} podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). W filiżance lub małej misce wymieszać mleko i ocet.
Odstawić na 10 minut lub do zsiadnięcia.
W średniej misce wymieszać mąkę, sól i sodę oczyszczoną. Wymieszaj mieszaninę zsiadłego mleka, aż będzie gładka. Ciasto zeskrobać z miski na mączną powierzchnię i uformować w krążek.
Umieść dysk na żeliwnej patelni.
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy skórka będzie twarda w dotyku.