Irlandzki chleb sodowy na patelni

Irlandzki chleb sodowy na patelni
Irlandzki chleb sodowy w patelni jest wegetariańska poranny posiłek. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla st. patrick day. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 97 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Patelnia Irish Soda Bread, Patelnia Irish Soda Bread, oraz Irlandzki gulasz z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot} podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). W filiżance lub małej misce wymieszać mleko i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Odstawić na 10 minut lub do zsiadnięcia.
3
W średniej misce wymieszać mąkę, sól i sodę oczyszczoną. Wymieszaj mieszaninę zsiadłego mleka, aż będzie gładka. Ciasto zeskrobać z miski na mączną powierzchnię i uformować w krążek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść dysk na żeliwnej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy skórka będzie twarda w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn