Irlandzki chleb sodowy II
Irlandzki chleb sodowy II to Europejski przepis, który serwuje 8. Za 40 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 3G tłuszczu i w sumie 292 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 16 fanów. Jeśli masz pod ręką mąkę, rodzynki, kminek i kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Dzień Świętego Patryka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Kilka osób naprawdę lubi to śniadanie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 53%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Spowiedź część Irlandzka i część szalona ... Irlandzki chleb pszenny, Byłeś (- aś) tutaj: soda bread, oraz Irlandzki Chleb Sodowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Ubij jajka z maślanką.
Dodaj jajka i maślankę do mąki; dodać rodzynki.
Wlać ciasto na lekko posypaną mąką deskę. Uformuj okrągły bochenek, w razie potrzeby dodając mąkę.
Umieść w lekko natłuszczonej tortownicy.
W razie potrzeby posyp kminkiem.
Piecz w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę lub do momentu, gdy spód bochenka zabrzmi pusto po stuknięciu.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Irlandzki chleb sodowy można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "