Irlandzki Chleb Sodowy
Irlandzki chleb sodowy to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Jest idealny do dzień św. Patryka. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, śmietanę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1198 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar 9 calowy Okrągły żeliwny patelni lub 9 calowy Okrągły pieczenia lub ciasto pan.
W misce wymieszać mąkę (rezerwując 1 łyżkę stołową), cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, rodzynki i kminek. W małej misce zmiksuj jajka, maślankę i śmietanę. Mieszaj płynną mieszaninę w mieszaninę mąki, aż mąka zostanie zwilżona. Zagnieść ciasto w misce około 10 do 12 uderzeń. Ciasto będzie lepkie.
Umieść ciasto na przygotowanej patelni lub patelni i patelni.
Cut 4x3 / 4 cala głębokie szczeliny w górnej części chleba. Pył z mąką rezerwową
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 65 do 75 minut.
Niech ostygnie i włączyć chleb na stojaku drucianym.