Irlandzki Chleb Sodowy

Irlandzki chleb sodowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje 19 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia calumet, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Mąkę, 1/3 szklanki cukru, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól połączyć w dużej misce.
Pokrój na maśle blenderem lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Dodać maślankę i porzeczki; mieszać tylko do zwilżenia.
Ułożyć ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; zagnieść 10 razy. Kształt W 2-1 / 2-calowy gruby okrągły.
Umieścić na blasze do pieczenia spryskane sprayem do gotowania.
Na wierzch ciasta wyciąć 1/2 cala "X"; posypać pozostałym cukrem.
Piec 1 godzinę lub do złotego koloru.
Wyjąć chleb z blachy do pieczenia na stojak z drutu; całkowicie ostudzić przed cięciem na kliny.