Irlandzka tarta jabłkowa

Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 30 minut do wydania w kuchni irlandzka tarta jabłkowa może być super lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1062 kalorie, 11g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. 270 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka soli morskiej maldon, irlandzka whisky single malt, cukier demerara i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce, Tarta Z Irlandzkim Puddingiem Cytrynowym, oraz Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby wytworzyć słony cukier, Rozgrzej piekarnik do 140C / wentylator 160C / Gaz
Cukier muscovado, sól morską Maldon i skórkę z cytryny rozsypać na blasze do pieczenia, a następnie pozostawić w piekarniku na 15 minut do wyschnięcia. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zmiksować w blenderze. Przejść przez duże sito, aby usunąć duże grudki, a następnie odstawić.
Do ciasta, pulse mąki i masła razem w maszynce, aż masz teksturę bułki tartej.
Dodaj cukier i jajka i pulsuj, aż wszystko się połączy. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić.
Rodzynki przekładamy na patelnię z whisky i dodajemy 1 łyżeczkę cukru. Doprowadzić na wolnym ogniu, a następnie pozostawić na jedną stronę.
Jabłka pokroić w duże kliny i roztopić masło na ciężkiej patelni. Wrzucić jabłka do masła, następnie dodać połowę cukru demerara, laskę cynamonu i zdrowy odrobina whisky. Jabłka gotować przez 3-4 min do wybarwienia, następnie przełożyć na sito, aby odcedzić nadmiar soków.
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Tłuszcz i mąka pierścień do pieczenia 28cm.
Rozwałkować dwie trzecie ciasta na grubość 1 Monety i wyłożyć pierścień. Schłodzić przez co najmniej 20 minut. Ciasto nakłuć widelcem, a następnie piec w piekarniku przez około 10 min.
Posmaruj ubitym jajkiem, a następnie wróć do piekarnika na 5 minut. Powtórz ten proces ponownie, gotując przez kolejne 5 minut, dzięki czemu ciasto będzie chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia, następnie dodać mieszankę jabłek i rodzynek, pozostawiając whisky, która nie została wchłonięta przez rodzynki.
Zawiń pokrywkę do tarty z pozostałym ciastem i umieść na wierzchu tarty, umyj jajko, aby zabezpieczyć krawędzie. Nakłuć wierzch, aby uwolnić parę, umyć wierzch ciasta jajkiem i posypać pozostałym cukrem demerara. Obróć piekarnik na 180C / wentylator 160C / gaz 4 i gotuj przez 20 minut, aż top będzie złoty.
Tarta jabłkowa połóż na dużej desce. Lekko ubić śmietanę i dodać rodzynki whisky do smaku.
Podawać przyprawiony cukier w misce z boku, aby posypać.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "