Irlandzka tarta jabłkowa

Irlandzka tarta jabłkowa
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 30 minut do wydania w kuchni irlandzka tarta jabłkowa może być super lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1062 kalorie, 11g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. 270 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka soli morskiej maldon, irlandzka whisky single malt, cukier demerara i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce, Tarta Z Irlandzkim Puddingiem Cytrynowym, oraz Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby wytworzyć słony cukier, Rozgrzej piekarnik do 140C / wentylator 160C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Cukier muscovado, sól morską Maldon i skórkę z cytryny rozsypać na blasze do pieczenia, a następnie pozostawić w piekarniku na 15 minut do wyschnięcia. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zmiksować w blenderze. Przejść przez duże sito, aby usunąć duże grudki, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier MuscovadoCukier Muscovado
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Do ciasta, pulse mąki i masła razem w maszynce, aż masz teksturę bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodaj cukier i jajka i pulsuj, aż wszystko się połączy. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
5
Rodzynki przekładamy na patelnię z whisky i dodajemy 1 łyżeczkę cukru. Doprowadzić na wolnym ogniu, a następnie pozostawić na jedną stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Jabłka pokroić w duże kliny i roztopić masło na ciężkiej patelni. Wrzucić jabłka do masła, następnie dodać połowę cukru demerara, laskę cynamonu i zdrowy odrobina whisky. Jabłka gotować przez 3-4 min do wybarwienia, następnie przełożyć na sito, aby odcedzić nadmiar soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Cukier DemeraraCukier Demerara
WhiskeyWhiskey
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Tłuszcz i mąka pierścień do pieczenia 28cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
9
Rozwałkować dwie trzecie ciasta na grubość 1 Monety i wyłożyć pierścień. Schłodzić przez co najmniej 20 minut. Ciasto nakłuć widelcem, a następnie piec w piekarniku przez około 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Posmaruj ubitym jajkiem, a następnie wróć do piekarnika na 5 minut. Powtórz ten proces ponownie, gotując przez kolejne 5 minut, dzięki czemu ciasto będzie chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia, następnie dodać mieszankę jabłek i rodzynek, pozostawiając whisky, która nie została wchłonięta przez rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
WhiskeyWhiskey
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Zawiń pokrywkę do tarty z pozostałym ciastem i umieść na wierzchu tarty, umyj jajko, aby zabezpieczyć krawędzie. Nakłuć wierzch, aby uwolnić parę, umyć wierzch ciasta jajkiem i posypać pozostałym cukrem demerara. Obróć piekarnik na 180C / wentylator 160C / gaz 4 i gotuj przez 20 minut, aż top będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DemeraraCukier Demerara
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Tarta jabłkowa połóż na dużej desce. Lekko ubić śmietanę i dodać rodzynki whisky do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
13
Podawać przyprawiony cukier w misce z boku, aby posypać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn