Inside-Out Bakłażan Parmigiana

Inside-Out Bakłażan Parmigiana
Inside-Out bakłażan Parmigiana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany, cukier, płatki czerwonej papryki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, Bakłażan Parmigiana, oraz Bakłażan Parmigiana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż się połyska, a następnie gotować cebulę i czosnek, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W międzyczasie zmiksuj pomidory z sokiem w blenderze, aż będą prawie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj do mieszanki cebuli w rondlu z wodą, cukrem i 1/4 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. Wymieszać z bazylią i ogrzać, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
CebulaCebula
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w najniższej pozycji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wytnij 12 (1/3 cala grubości) rund z najszerszej części bakłażanów.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Posmarować obie strony 2 łyżkami oleju i doprawić 1/2 łyżeczki soli (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Piec na naoliwionej blasze do pieczenia, obracając raz, aż złoty i miękki, 20 do 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć. Pozostaw piekarnik włączony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszaj razem bułkę tartą, parmezan, pietruszkę, połowę czosnku i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu, następnie wymieszaj jajka i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
WodaWoda
JajkoJajko
2
Rozgrzać 3 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Drop 4 zaokrąglone 1/3 szklanki mieszaniny jaj na patelni i gotować, obracając raz, aż paszteciki są złotobrązowe i dmuchane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni i gotować pozostały czosnek z płatkami czerwonej papryki, mieszając, aż czosnek będzie złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać rukolę i bazylię i mieszać, aż tylko zwiędną, a następnie wymieszać 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
BazyliaBazylia
SólSól
1
Ułóż 4 paszteciki jaj o 3 cale od siebie na blasze do pieczenia. Top każdy z 2 łyżki sosu pomidorowego, 1 plaster mozzarelli, 1 plaster bakłażana, 2 Więcej łyżek sosu pomidorowego, inny plaster bakłażana, mieszanka rukoli i pozostały bakłażan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
BakłażanBakłażan
RukolaRukola
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Piec, aż ser się rozpuści, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Skropić dodatkowym olejem i podawać pozostały sos na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn