Insalata di Puntarelle

Insalata di Puntarelle
Insalata di Puntarelle jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 164 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sardelę, ocet winny, łodygi selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Puntarelle alla Romana, Insalata con Peche, oraz Narodowy Dzień Insalaty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek, anchois i sól wymieszać w małej misce. Mash z tyłu drewnianą łyżką lub twardą szpatułką, aż do utworzenia pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Ubij w oleju, occie i musztardzie. Przyprawiamy sos do smaku solą i obficie pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieścić endywia i selera w dużej misce z lodowatej wody. Przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SelerSeler
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dobrze spuścić.
5
Umieścić w czystej misce. Wymieszać z sosem anchois i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Wskazówka Rynkowa
7
Wybierz belgijską endywię z ciasnymi, twardymi główkami i bez brązowych krawędzi. Nowo dostępna odmiana ma płatki z czerwonymi krawędziami, które ładnie wyglądałyby w sałatce. Używaj tylko delikatnych, chrupiących wewnętrznych łodyg z pęczka selera
Składniki, których będziesz potrzebować
Endywia BelgijskaEndywia Belgijska
SelerSeler
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn