Insalata di Puntarelle
Insalata di Puntarelle jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 164 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sardelę, ocet winny, łodygi selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Puntarelle alla Romana, Insalata con Peche, oraz Narodowy Dzień Insalaty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek, anchois i sól wymieszać w małej misce. Mash z tyłu drewnianą łyżką lub twardą szpatułką, aż do utworzenia pasty.
Ubij w oleju, occie i musztardzie. Przyprawiamy sos do smaku solą i obficie pieprzem.
Umieścić endywia i selera w dużej misce z lodowatej wody. Przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Umieścić w czystej misce. Wymieszać z sosem anchois i podawać.
Wybierz belgijską endywię z ciasnymi, twardymi główkami i bez brązowych krawędzi. Nowo dostępna odmiana ma płatki z czerwonymi krawędziami, które ładnie wyglądałyby w sałatce. Używaj tylko delikatnych, chrupiących wewnętrznych łodyg z pęczka selera